Как отказът от порция червено месо влияе на тялото ни?

Как отказът от порция червено месо влияе на тялото ни?
Снимка: iStock

Отказът от порция червено или преработено месо дневно и замяната й с пилешко или риба, намалява риска от ранна смърт в следващите 8 години със 17%, пише в. "Дейли мейл".

Ако в менюто си заменим пържолата с ядки, намаляваме риска си от ранна смърт с още повече - с 19%. С яйца - с 10%, а с пълнозърнести храни - с 12%.

Изследването било осъществено от учени от Харвардския университет. Те ни уверяват, че ако заменим двете парчета бекон, една наденичка или дневния си сандвич с шунка с риба, ще снижим смъртността си с 25%. Ако ги заменим със зеленчуци ще увеличим дълголетието си с 18%.

г
Снимка: iStock

Консумацията на червено и обработено месо увеличава риска от ранна смърт, било установено от изследване, обхванало 81 000 американски граждани. Участниците променили хранителните си навици и били изследвани отново след осем години.

Тези от тях, които увеличили консумацията си на червено или преработено месо с половин ястие, увеличили риска си от смърт в следващите 8 години с 10%.

г
Снимка: iStock

За още вдъхновение през целия ден ни последвайте във Facebook ТУК  и в Instagram ТУК

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти