Как един мъж трябва да помогне на жената до себе си, когато тя има емоционални проблеми

Как един мъж трябва да помогне на жената до себе си, когато тя има емоционални проблеми
Снимка: Thinkstock

​​​​​​На нас, жените, често се случва да изпаднем в емоциите си твърде много, че да им позволим те да ни обвземат и да повлияят на психиката ни.

Обществото ни е отредило да сме по-грижовните, да мислим за всичко, а от другата страна еманципацията ни натоварва с очакванията да сме едновременно перфектни в кариерата, в отглеждането на децата, в домакинските задължения, в отдадеността към любимия мъж...

И особено когато сме във връзка или в брачен съюз, тези усещания неминуемо се прехвърлят към партньора му и рефлектират към него. 

Когато една жена буквално се "разпада" емоционално заради травма или проблем, който не е успяла да разреши, мъжът до нея има 2 варианта - да я изостави (ако е слаб) и да я подкрепи (ако е силен и стабилен човек).

Тази непреодолима душевна агония може да се породи след спонтанен аборт, когато детето е било дългоочаквано и желано, при проблеми с работата или със семейството си.

Психолози разкриват какви са правилните начини, по които един мъж може и трябва да помогне на жената до себе си, когато забележи, че у нея се проявяват именно такива перманентни състояния на тъга, отчаяние и апатия. Вижте ги в нашата галерия.

Към галерията >>>

Снимка: Thinkstock

Лесно е, когато нашата половинка изпадне в подобна емоционална криза, да се дистанцираме и да я оставим сама да се справя в тази опасна ситуация.

Но ако един мъж подпомогне и подкрепи психически жената до себе си в такъв период, то бъдете сигурни, жената би дала всичко от себе си за този мъж, ако обстоятелствата се обърнат. А животът може да поднесе подобни проблеми на всеки от нас, без значение мъж или жена.

Към галерията >>>

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти