Как да се освободим от "любовните дръжки"!

Как да се освободим от "любовните дръжки"!
Снимка: Thinkstock

Има много упражнения от йога, които стягат корема ни. Можете да видите и пробвате част от тях в специалният ми материал за плосък корем. Но има едно, с което аз лично отслабвам точно там най-много. Какво говоря! Изобщо не ги допускам около тялото ми.

Става дума за ефекта от асаната "свещ". Една от 3-те най-полезни в йога асани. Ако сте я овладели и я правите всеки ден, не само, че ще стегнете корема и ще изваете талията ви, а и ще се погрижите за свалянето на излишните килограми и ще задържите прекрасната си форма без проблем.

Ето я. Легнете по гръб.

Притискайки с длани пода, повдигнете краката нагоре в шпиц. Когато краката стигнат над тялото, повдигнете и трупа, докато застанат във вертикална линия над раменете.

Брадичката трябва да опира в гърдите. Ръцете придържат стабилно тялото да не се люлее. Лактите са прилепнали към земята, а дланите към тялото. Тежестта пада върху ръцете и раменете.

Останете статично в позата според възможностите ви, но не по-малко от минута. Дишайте нормално. Концентрирайте мисълта си в щитовидната жлеза.

Когато овладеете напълно статичното положение, издишвайки спуснете десния крак на пода зад главата. Вдишвайки го върнете обратно. И двата крака трябва да са изпънати. Повторете по три пъти с всеки крак.

После спуснете отново десния крак, но този път свит в коляното.

Подпрете коляно в челото ви между веждите.

Сега левия крак отпускаме изпънат върху ходилото на десния.

Задръжте така.

Дишайте нормално.

Върнете левия крак назад и изправете десния.

Сменете краката.

Свийте левия крак и опрете коляното му в челото.

Бавно отпуснете десния крак върху ходилото на левия. Задръжте така.

Заемете отново „свещ“. Излезте от позата бавно.

Релаксирайте поне пет минути с разтворени крака и ръце с длани обърнати към тавана.

Важно е да знаете, че освен ефекта против любовни дръжки, "свещ" е полезна за над 90 болести. Също изглажда бръчките на лицето.

След изпълнението ѝ то придобива свеж вид.

Асаната действа много подмладяващо. Стимулира растежът на косата. Оросява мозъка, действа добре на цялата ендокринна система и жлезите с вътрешна секреция. Стимулира хормоните.

Подпомага възстановяването на матката и коремните органи. Въздейства благоприятно на червата. Освобождава от газове. Облекчава състоянието при разширени вени. Спомага за отслабването и подмладяването ви. Има ободрително действие. Повлиява добре на хемороиди, бронхиална асма и др.

Не я изпълнявайте само при напреднала артериосклероза, повишено или ниско кръвно налягане, сърдечни болести и възпалителни процеси в областта на главата.

И в крайна сметка дръжте повече на любовта, отколкото на любовните дръжки smiley

Пишете на Светла Иванова на edna@netinfo.bg.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти