Как да подготвим мозъка си за диета

диета
Снимка: Thinkstock

Ако ви е писнало всеки понеделник да започвате диета, а към сряда да я приключвате, то има по-лесен вариант да превключите към редуцирането на храна за по-дълго време, а сантиметрите оттук и там да намалеят.

Екип от нюйоркски диетолози разкрива, че първо трябва да подготвим мозъка си за новия хранителен режим, с което стартът и най-важното - продължаването на диетата ще се окажат постижими задачи.

"За да започнете диета, ви трябва както желание за промяна, така и умствена сила, а втората се постига с предварителен тренинг на мозъка", споделя д-р Айлийн Даспин, която е участвала в изготвянето на анкетата.

Тя допълва, че са нужни около три седмици, за да аклиматизираме организма си и чак след това идва редът на същинската диета.

В първия етап трябва да изключим поне една от любимите ни храни, за което според експертите са необходими около 21 дни, за да сме сигурни, че изкушаващото ястие е изгубило всякаква власт върху нас.

"Изолирането на конкретна храна или продукт е по-тежко през първите десет дни, а ако преминете тази бариера без проблем, ще се справите и през следващата декада.

диета
Снимка: Thinkstock

И така, докато любимият вкус на шоколад или пържени картофи все по-трудно ще успява да ви съблазни. Аз бях вегетарианка дълги години, но после отново проядох месо.

Правя го много рядко, защото отдавна нямам нужда от месния вкус. Трябва постепенно да се научите да контролирате храната, която приемате, а не тя вас", заключва Даспин.

Още за отслабването

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти