Как да готвим по-лесно и вкусно

Как да готвим по-лесно и вкусно
Снимка: netinfo

Да готвиш здравословно не винаги е лесно, особено когато вечер не остава много време за приготвяне на храната, а се прави нещо набързо.

Ето няколко готварски техники, които ще ви помогнат да готвите хем по-здравословно, хем по-вкусно и лесно.

Пасиране
Това е бърз и удобен начин за направа на сосове. Много по-добре е да си пасирате, отколкото да купувате готови сосове и с тях да заливате блюдата. Освен това с обикновен пасатор ще станете виртуоз в крем супите, които са полезни, засищащи и вкусни.

На пара
Това е най-добрият начин за приготвяне на храна, особено на зеленчуци. Експериментирайте свободно с този метод и забравете за пърженето. Ако готвите зеленчуци на пара, може да използвате водата, която е била под храната, като бульон.

Във вряща вода
Вместо да пържите яйцата, просто ги направете по панагюрски – в кипнала вода. Този метод е подобен на готвенето на пара. Няма да сбъркате, ако го наложите във вашата кухня. Сьомга, пиле, яйца и зеленчуци се готвят много вкусно и здравословно по този начин.

В хартия/фолио
Готвене в пергамент или фолио е лесен и удобен начин за приготвяне на храна на фурна, особено на риба. Освен това по този начин по-трудно бихте успели да препечете храната. Тя ще стане вкусна, крехка и сочна.

Друг трик е да си планирате менюто за няколко дена напред. Така няма да се чудите какво да готвите вечер и да посягате към полуфабрикатите и брошурите за доставка по домовете.

Друго важно е да готвите с подходящите мазнини и да внимавате за точката им на димене, за която вече ви писахме.

Също така внимавайте с порциите, не препълвайте чинията, за да не изядете ненужно количество храна. Вече сме в сезона на салатите и плодовете, така че наблегнете на тях.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти