Има време за бебе

Има време за бебе
Снимка: Thinkstock

Велина Томова

Раждането на дете се превърна в още една от задачите, които edna жена трябва да свърши преди 30 години.

Заедно с правилното висше образование, добрата кариера, която да й даде финансова независимост и самочувствие, добре подреденият (собствен) дом, идеалният външен вид, блестящата коса и пътуванията до екзотични дестинации.

Сякаш никога не е достатъчно това, което сме постигнали, сякаш винаги някой изисква още нещо от нас, сочейки ни с пръст и внушавайки „не си истинска жена, ако...(тук попълнете по желание нещо от предишния абзац).

Прехвърлянето на „психологическата“ граница на 30-те ни тласва към графата на неуспелите, нереализираните, нестаналите майки (разбирай – завършени егоистки), непорасналите (ако случайно не си си намерила призванието и не си мениджър на 30 души), на неспособните.

Това, което общественото мнение обаче не отчита, е че животът изобщо, ама изобщо не приключва на 30.

Всъщност той тогава започва – с цялата палитра от емоции и преживявания, за които сме вече достатъчно зрели, за да ги приемем в цялост и да им се насладим.

Житейският ни опит е достатъчен, за да развием служебния си потенциал, любовните неясноти са зад гърба ни и вече осмислено можем да кажем – не само със сърцето, но и с ума си, кой е мъжът, с когото искаме да споделим живота си.

Единственото условие да изпълним със смисъл и радост и всички останали години след 30-те, е да сме наясно с реалните условия, които са необходими за едно или друго.

След 30 за спортна кариера например е непоправимо късно. Тялото има своя капацитет, който, за разлика от интелектуалния, се изчерпва относително бързо, ако не сме се погрижили за него още от тийнейджърските си години.

Но пък на 30 не е късно да запишеш да учиш нещо, което на 20 не ти е било никак интересно, но сега усещаш, че ти е времето. След като завършиш, след някакви си 4 години, имаш още 40, в които да практикуваш любимата си (нова) професия.

На 30 е идеалното време за намиране на истинската любов. Само след няколко неуспешни любови можем да оценим Истинския, когато се появи.

След 30 има достатъчно време и за деца, стига да се грижите за тялото си достатъчно добре.

Възпроизводителните ни способности средностатистически са относително добри до 35-годишна възраст, макар това да варира от жена до жена, както е и за всичко друго в организма.

Най-лесният начин да сте в час с тялото си, е да правите ежегодни прегледи на яйчниковия запас и ако той реши да намалява (става без никакви симптоми) преди да сте намерили Него, можете да помислите дали да не се възползвате от достиженията в медицината, които позволяват да замразите яйцеклетки и да ги използвате до след 5 години, ако междувременно не станете майка.

След 30 ще знаете и как да управлявате бюджета си така, че да ви стига за всичко, което искате, след като през 20-те парите отиваха незнайно къде още преди средата на месеца.

Разбира се, след 30 мрънкането на роднините ви за сватба, бебета, семейство, усядане, задомяване и „порастване“ ще зачестят, но пък вие имате право да им отговорите едно-единствено нещо - „Има време за всичко“.

Стига да сте информирани, да планирате и да подреждате приоритетите си по важност спрямо срока им на „годност“.

Защото пътешествия могат да се правят и на 43, но тогава за деца и спортна кариера ще е късно... 

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти