Има ли шанс срещу Алцхаймер?

Има ли шанс срещу Алцхаймер?
Снимка: netinfo

Болестта на Алцхаймер е коварна и нелечима и милиони хора по цял свят страдат от нея. Като цяло болестта на Алцхаймер се проявява с напредването на възрастта и остаряването на организма, но има случаи и на ранни форми на заболяването. Излишно е да се разказва, колко страшно заболяване е това, по-важно е да се поговори за превенцията му.

Най-лесният и приятен начин да предприемете мерки срещу болестта е храната. Именно хранителните съставки са от изключителна важност за здравето, красотата и цялото добруване на организма ни. Важно е да внимаваме какво слагаме в чинията си и да се стараем да се храним разнообразно и здравословно.

Червените боровинки са супер храните, които в най-голяма степен подпомагат развитието на умствените способности на човека, а освен това са полезни за сърцето.

Тези плодчета са богати на антиоксиданти, които взаимодействат със свободните радикали на кислорода. Тези радикали именно произвеждат холестерол, който е вреден за сърдечно-съдовата система и влошава паметта, както и работата на опорно-двигателната система.

Така че, ако искате на по-стари години да не сте изветряли и обездвижени старци, с болежки по всички крайници, а с радост да си спомняте хубавите отминали години и къде сте си сложили очилата, се старайте да хапвате повечко червени боровинки.

Ако не са ви вкусни или не ги намирате на пазара, пробвайте с къпини. Те се радват на същите свойства като червените боровинки, само че имат малко по-малко антиоксиданти, но за сметка на това са много вкусни. Ако разбъркате шепа къпини с кисело мляко пък, ще получите страхотна закуска, подходяща за всяко време на деня. Освен всичко, къпините притежават вещества, които подобряват зрението.

На трето място в храните срещу Алцхаймер, се нареждат зелето и цвеклото. Тези зеленчуци са богати на вещества, които разрушават ферментите и подобряват когнитивните функции.

Мазната риба също заема почетно място в списъка с храни срещу болестта. Сьомгата, сардината и херингата съдържат киселини, които също разграждат вредните ферменти.

Изследванията показват, че ако един път в седмицата се консумира някой от тлъстите видове риба, това помага в значителна степен да се намали вероятността от развиване на болестта на Алцхаймер. Ако не можете всяка седмица да хапвате някоя от изброените риби, си купете рибено масло и пийте редовно. Не е същото, но все пак е нещо.

Ядките, особено орехите, оказват благотворно влияние върху намаляване на риска от развитие на болестта.

Освен храната обаче, според редица учени решаването на математически задачи може да ви помогне много в превенцията на Алцхаймер. Математиката е гимнастика на мозъка, поддържа го буден и адекватен. И въпреки че тази наука е омразна на много хора, не бива да се пренебрегва. Решаването на математически уравнения поддържа и развива паметта и интелекта, така че не игнорирайте задачите.

Ако имате ученик вкъщи, пробвайте се да решавате домашните по математика с него. Освен че ще прекарвате повече време с детето и ще го контролирате, ще раздвижите сивото си вещество, а и е много вероятно да се изненадате колко неща от математиката сте забравили.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти