Създадено за Femarelle

Идва ли менопаузата и как да се справя с нея

Идва ли менопаузата и как да се справя с нея
Снимка: iStock/Getty Images

Да си жена не е лесно – природата ни е отредила живот, изпълнен с физиологични промени, които ни съпътстват от детството до зрелите ни години. През всички тези години преминаваме през редица промени, независимо дали искаме или не, и се налага да се нагаждаме към тях, а това понякога ни коства много.

И все пак, от пубертета, през бременността и майчинството до перименопаузата и менопаузата, всички тези етапи са диктувани от биологията ни и са напълно естествени. Един от по-особените етапи обаче е този, който настъпва с наближаването на 40-те години. Тогава повечето от нас започват да изпитват някои от симптомите на приближаващата менопауза, а те не са особено приятни.

Досегашното силно либидо, спокойното настроение и общото благоразположение са заменени от горещи вълни, безпокойство, тревожност и понякога – депресивни мисли, а менструалният цикъл става по-нередовен.

Снимка: iStock/Getty Images

Това са първите знаци, че жената влиза в периода, предшестващ менопаузата – така наречената перименопауза. Той и последващата същинска менопауза обхващат доста години, в които жените преминават през много промени. Всички те обаче могат да бъдат овладени с подходящата комбинация от витамини и минерали, комбинирани по подходящ за съответния етап начин. Много жени преминават на хормоналнозаместителна терапия, но тя идва със своите сериозни рискове по отношение на онкологични заболявания на гърдите и матката.

Вероятно затова част от дамите предпочитат един от най-известните нехормонални препарати Femarelle и неговите три разновидности, които подкрепят жените, преминаващи през тези естествени периоди – Femarelle® Rejuvenate за пременопауза, Femarelle® Recharge за менопауза и Femarelle® Unstoppable за постменопауза. И трите продукта включват в състава си патентован дериват от ферментирала соя (DT56a), както и комплекс от витамини, които подкрепят женското здраве в трите различни етапа.

И тъй като тези периоди са изпълнени с предизвикателства и няма жена, която да е наясно какво я очаква, Femarelle Bulgaria организира и специално онлайн събитие ФЕМАРЕЛ КАФЕ ОНЛАЙН, на което всички заинтересовани от темата жени ще могат да зададат своите въпроси. Събитието ще се състои на 25 септември във Facebook страницата на Femarelle Bulgaria.

Снимка: femarelle.bg

Специален участник ще бъде д-р Милкана Щерева – популярен и много обичан от пациентките си специалист по акушерство и гинекология. От нея ще можете да чуете какви са спецификите на прехода към менопаузата и как да преминем през този период възможно най-естествено и спокойно. Сред въпросите, които ще бъдат обсъдени с д-р Щерева, са какви са разликите между перименопауза и менопауза, какви са първите симптоми, които жените усещат, какви са подходите за по-лесно справяне със симптомите, какви са рисковете от хормонозаместителната терапия и кой е най-подходящият продукт за всеки един от етапите.

Всички включили се в онлайн разговора жени ще могат да зададат и своите лични въпроси директно във Facebook страницата на Femarelle, а регистрацията ще ви даде възможност да получавате и допълнителна ценна информация за този напълно естествен, но доста предизвикателен период, през който всяка една от нас преминава.

За тези, които искат да се запознаят и с миналогодишното издание на Фемарел Кафе с участието на д-р Румен Велев, д-р Ани Начева и д-р Светла Иванова, могат да го направят тук.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти