Ядките на дълголетието - кайсиевите

Ядките на дълголетието - кайсиевите
Снимка: Thinkstock

Резултатите от дългогодишно наблюдение върху дълголетници в Пакистан и техния хранителен режим са доказали, че всекидневната употреба на кайсии и кайсиеви ядки е в основата на дълголетието им.

Според авторите на изследването това се дължи на витамин B17, който се среща в големи количества в тези плодове и ядки.

За жителите на долината Хунза, която се намира на границата между Пакистан и Индия, ракът е непознато заболяване. Специалистите отдават това на противораковото действие на кайсиите и кайсиевите ядки, които са неотменна част от дневното им меню.

Кайсиите и техните ядки са богати на витамин B17 или т.нар. амигдалин или лаетрил. Амигдалинът е съставен от две захарни молекули. Едната е бендалзехид, а другата - цианид. Двете съставки са богати източници на витамини, а редица онкологични изследвания сочат, че редовната им употреба е ефикасна при злокачествени заболявания.

Всяка година с настъпването на пролетта и напъпването на кайсиевите дръвчета жителите на долина Ханза започват да спазват специфична диета, включваща консумацията на местна напитка, която се приготвя от изсушени кайсии и вода. 

Въпреки че за разлика от лекарствените препарати кайсиите и кайсиевите ядки нямат странични действия, се препоръчва да не се прекалява с употребата им. Това се дължи на цианидната молекула в състава на витамин B17.

А вие също можете да укрепите тялото си с помощта на кайсиевите ядки. Лечебният курс е добре да продължи около месец (28 дни) по следния план:

През първата седмица се приемат по три ядки три пъти на ден, за предпочитане преди хранене. Препоръчва се ядките да се приемат в 7.00, 13.00 и 19.00 часа, като трябва да се сдъвкват много добре.

През втората седмица режимът на прием на ядките се запазва, но бройката им се увеличава с по 1 на прием. Така през последната седмица от лечебния курс се приемат по шест кайсиеви ядки три пъти дневно, преди хранене.

Препоръчва се в рамките на лечебния курс с кайсиеви ядки да се ограничи приемът на тестени изделия, рафинирана захар, както и млечни и месни продукти, особено червено месо и сметана.

Прочети още: Миграцията на кайсията

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти