Храните, с които ще преборите хъркането

Храните, с които ще преборите хъркането
Снимка: iStock

Само можем да гадаем какви апокалиптични мисли се въртят в главата на онзи, чийто партньор хърка непробудно всяка нощ. Е, този път ще се въздържим да споделяме горчивия си опит и да се присъединяваме към словесния поток от обиди по адрес на "звучно подремващите". 

Редно е да отбележим, че не можем да се съгласим със схващането, че "хъркането е нещо нормално". То на първо място пречи на спящия да си отпочине добре, защото спира нормалния приток на кислород до дробовете.

Възможно е дори да става дума за апнея - прекъсване на потока на въздух, което буди спящия, за да си поеме дъх. В някои случаи събужданията достигат до над 200 за една нощ. Ако не се вземат навременни мерки за справяне с това състояние, то може да доведе до нарушение на концентрацията и неработоспособност.

Спираме да ви бомбандираме с негативна информация за вредата от хъркането, за да се съсредоточим върху решението на проблема. Предлагаме ви няколко храни, които при редовна консумация биха намалили драстично неспокойния сън. Вижте кои са те в нашата галерия. 

Към галерията >>>

via GIPHY

Прочете още:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти