Храните, които не вредят на почти нито една диета

Кашкавалът също е добра примамка, стига да не се увличате с него
Снимка: Thinkstock

Основен фактор във всяка диета е количеството и хранителността на продукта т.е. неговата способност да утолява глада. Ако сте се уморили и все по-трудно ви се услаждат зеленчуците и плодовете, ето как можете да разнообразите менюто си, според здраве.bg.

1. Супите са превъзходна съставна част от основното хранене, но могат да се употребяват и когато ни се иска просто да похапнем на воля. Обърнете внимание основно на пилешките, зеленчуковите и доматени варианти.

2. Натуралният шоколад съдържа полезния за сърдечносъдовата система манган, а също и антиоксидантите от групата на флавоноидите, които притежават ясно изразено противовъзпалително действие. Натуралният шоколад влияе позитивно върху работата на мозъка, но трябва да се приема в умерени количества, все пак.

3. Кашкавалът отсъства от повечето диети поради факта, че съдържа много мазнини. Не трябва да се забравя обаче, че той е добър източник на белтъчини. За да го консумираме, без да вредим на фигурата си, би било ефикасно да го ядем в компанията на няколко резена ябълка.

4. Говеждото месо съдържа белтъчини, малко мазнини и много минерали, сред които е и желязото. Главното правило в случая е този месен продукт да се комбинира не с макарони или картофи, а с други зеленчуци.

5. Нарът може да бъде определен като плод №1 в борбата със свободните радикали. Чудесен е и под формата на сок.

6. Физалисът е растение, имащо родствена връзка с любимите ни домати, но е много по-малко като размер, има жълтозелен цвят и притежава особен аромат и кисел вкус. Най-често се добавя към салати или се приема самостоятелно. От него се вари и апетитно сладко.

7. Орехите и различните видове семена бързо укротяват стържещия стомах. Те са богати не само на белтъчини, но и на мазнини, затова трябва да се употребява максимум 1/3 чаша от тях четири пъти седмично или по-малки порции, но по-начесто, разпределени във времето. Подходящи са също както лещниците, така и семената на тиквата и слънчогледа.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти