Храни и подправки срещу рак

Храни и подправки срещу рак
Снимка: netinfo

Човек е това, което яде, факт. Храната е ключът към добрата фигура, красивата кожа и здравето.

Що се отнася до последното, човек не трябва да прави компромиси. Предлагаме ви няколко типа храни, които могат да изиграят много положителна роля в борбата срещу коварната болест рак.

Куркума
Това е подправка със специфичен жълт цвят и силен аромат. Добре е да внимавате в какви дози слагате от нея в гозбата, тъй като ако прекалите, ароматът може да стане прекалено натрапчив. Кукркумата притежава способността да блокира растежа на раковите клетки, благодарение на веществото куркумин, което съдържа. Редица изследователи по цял свят търсят именно в куркумина ключът към намирането на успешно лекарство срещу рак.

Екстракт от листа на папая
Оказва се, че този екстракт върши чудеса върху хората, които се възстановяват от химиотерапия, а също така намалява и развитието на ракови клетки. Това са установили след редица изследвания екип от учени от университета във Флорида след съвместна работа с колегите си от Япония, ръководени от д-р Нам Данг. Екстрактът от листа на папая успешно се бори с рак на маточната шийка, гърдата, черния дроб и белите дробове. Също така се отразява много добре на страдащите от сърдечно-съдови заболявания.

Джинджифил

Джинджифилът има редица полезни свойства, сред които се прибавя и способността да свива раковите клетки. Тази подправка освен това е богат източник на антиоксиданти и действа противовъзпалително. Така че включвайте по-често джинджифила в менюто си. Предлагаме ви интересна рецепта за крем от този корен.

Чесън

Много пъти сме писали за чесъна и неговите ненадминати свойства. Той представлява природен антибиотик, а освен това помага в превенцията на рака и още куп заболявания. Учените вярват, че чесънът се справя толкова убедително срещу раковите клетки, тъй като стимулира организма да произвежда сероводород, който пък е естествен антиоксидант.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти