Храни и напитки на поход срещу вирусите

Храни и напитки на поход срещу вирусите
Снимка: netinfo

Когато навън е студено и дъждовно, вятърът – леден, а простудата и грипът дебнат отвсякъде, е време да се запознаете с храните и напитките, които ще засилят имунната ви система и ще ви дадат сили да преборите зловредните вируси.

Цитрусови плодове

Както добре знаем цитрусовите плодове са богат източник на витамин С. Пийте чаша портокалов сок за закуска или пък половин грейпфрут, направете си плодова салата с киви и мандарини, подправете салатата с лимон.

Снимка: netinfo

Джинджифил

Пресният корен от джинджифил помага за лечение на кашлица и температура – чести придружители на грипните състояния и настинките. Пригответе си чай от джинжифил: залейте с вряла вода 2 с.л. прясно настърган джинджифил и го оставете да кисне така 5-10 минути. Пийте го топъл. Ако прибавите мед и няколко капки лимон получавате незаменима имуностимулираща здравословна бомба.

Снимка: netinfo

Пилешка супа

Топлата супа не случайно е наречена природен пеницилин. Пилешката супа прочиства дихателните пътища, загрява, а питателният бульон засилва допълнително организма и му помага да пребори болестта. Полезно и вкусно!

Пикантни храни

Чесънът, хрянът, чили сосът и другите пикантни подправки притежават силата да отпушват запушения нос и да облекчават хремата. Включете в менюто си люта и пикантна храна, която съдържа тези съставки и нека борбата с вирусите започне сега!

Снимка: netinfo

Чай 

Независимо дали зелен или черен, чаят съдържа L-теани и флавоноиди, които успешно се борят с вирусите. Натуралните чайове от шипка, бъз и липов цвят са особено лековити. В съд с вода (2 л) се поставя една шепа цветове или плодове, кипва се и се оставя да поври 20 минути. Освен за пиене, чаят може да се използва и за инхалации.

Снимка: netinfo

Не забравяйте, че храните с високо съдържание на мазнини, захар, нередовното хранене и прекаляването с кофеин, ви прави податливи на заболявания. Поддържайте имунната си система силна и готова за битка – яжте достатъчно плодове и зеленчуци, пълнозърнести храни, нискомаслени протеини. Грижете се за тялото си и то ще ви се отплати.

Снимка: netinfo

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти