Храна за зачеване

Храна за зачеване
Снимка: Thinkstock

Много хора потръпват при мисълта за брюкселско зеле, но ново изследване установи, че то помага на двойките, които опитват да заченат бебе.

Според изследването 9% от зачеванията стават по Коледа, поради което декември е най-плодовитият месец в годината.

Причината за това се корени отчасти в партитата и празничните запивки. Но според диетолога Неема Савидс повишената консумация на брюкселско зеле също играе определена роля.

"Вярвате или не, това зелено микро зеле е супер храна за правене на бебета. Първо, то е богато на фолиева киселина, което е от съществено значение за увеличаване на плодовитостта както при мъжете, така и при жените.

Богатото на витамини брюкселско зеле увеличава и нивата на спермата и помага за снабдяване на матката с правилните хранителни съставки, увеличавайки шансовете за оцеляване на спермата", каза още диетоложката.

"Друго предимство е, че богатата на фолиеви киселини храна помага за намаляване на риска от аборти и проблеми при раждането", допълни тя.

Брюкселското зеле съдържа и фитонутриент, наречен di-indolylmethane, който помага на жените да балансират нивата на хормона естроген.

Преди време беше доказано, че зеленчукът намалява и нивата на холестерола и има противовъзпалителни свойства

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти