Хормони на таблетка ще ни насърчават да спортуваме

Без спорт не може да очаквате да се радвате на стегнато тяло
Снимка: Getty/Guliver

Много хора искат да свалят излишните килограми и да изваят хубаво тяло, но на малко от тях им се занимава с усърдни тренировки.

Липсата на мотивация за спортуване е проблем. Каквато и диета да спазвате, тя няма да ви избави от целулита или да стегне дупето ви. Затова трябват упражнения.

Спасението се крие в ново откритие на швейцарски учени.
Те са на път да създадат безобиден медикамент, който ще насърчава желанието за тренировка у хората.

По време на проучвания изследователите видели, че когато инжектират хормона еритропоетин на опитни мишки, те започват да тичат много по-бързо.

Еритропоетин е гликопептиден хормон, който контролира образуването на червени кръвни клетки и явно е ключът към мотивацията за спортуване.

Това откритие може да помогне не само на тези, които искат да се движат повече, но и на хора, страдащи от различни заболявания като Алцхаймер, за които е доказано, че физическата активност подобрява състоянието.

Водещият на проучването Макс Гасман споделя:

"Открихме, че еритропоетин повишава желанието за спортуване. Хормонът има цялостен ефект върху настроението на човек и може да се използва успешно при пациенти, страдащи от депресивни състояния."

Той споделя още, че във време, когато затлъстяването се превръща в проблем от световен мащаб, подобно хапче – насърчаващо желанието за физическо движение, може да се окаже от огромна полза.

Все пак, не разчитайте единствено на това. Мотивацията за спортуване трябва да ви идва отвътре и да имате желание да се движите, за да се чувствате по-здрави, красиви и тонизирани. Това трябва да е достатъчно силен мотив.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти