Хималайска сол – древна и чиста

Хималайска сол – древна и чиста
Снимка: netinfo

Хималайската каменна сол, считана за най-чистата и най-полезната за човека, е на впечатляващата възраст от 250 милиона години.

Този период не е просто необозрим за човешкото съзнание, а е определящ за свойствата на кристалите ѝ, подложени на екстремно тектонско налягане.

При все че се е прочула като хималайска, единствената солна мина в света, където тя се добива е в провинция Пенджаб в западен Пакистан, на около 300 км от Хималаите. Там солта се изкопава, измива се на ръка и се суши на слънце.

Хилядолетия преди да бъде разгадан химичният ѝ състав, хората са я използвали не само за готвене, но и за лечение. Вярвали, че хималайската сол събира и съхранява енергията на слънчевите лъчи.

Приказнокрасивият ѝ розово-оранжев цвят се дължи основно на железните атоми, включени в кубичната ѝ кристална решетка.

Учените са установили и че тази древна сол съдържа всички онези 84 естествени елемента, които съставляват човешкото тяло и са се намирали в "първичното море". Богата е на магнезий, калций, фосфор и желязо, а всички елементи образуващи кристалната решетка са във форма, която позволяват на човешките клетки да ги усвояват изцяло и с лекота.

По тази причина хималайската сол не претоварва организма и не предизвиква задържането на течности. Напротив, тя способства за поддържане на баланса в човешкото тяло.

Уникалната структура на тази сол е богата на първична вибрационна енергия. Благодарение на връзката между 84-те съставни елемента на солта техните вибрационни компоненти са в хармония помежду си, което я превръща в балансиращ фактор за организма.

Изобщо от гледна точка на холистичния заряд на натуралната сол, никоя не може да се сравни с кристалите на хималайската.

За кулинарни нужди тя също е превъзходна - вкусът на хималайските солни кристалите е наситен, но благ и деликатен.

от Веселина Маринова, списание "Меню"

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти