Грижата за кожата на краката - необходима и задължителна

Грижата за кожата на краката - необходима и задължителна
Снимка: netinfo

Лятото е – нашият любим сезон. Време е за отпуск и всички стягаме куфарите за пътешествие към предпочитано място за релакс и презареждане.

Морски приключения, усещане за безгрижие, свободата да си навън или в планината сред природата, но този сезон крие някои рискови фактори за нашата кожа, които биха нарушили блаженното ни спокойствие - гъбичните инфекции.

Как да избегнем неприятната среща с гъбичките и какво да направим, за да я предотвратим? Основно правило за предпазване от този тип инфекции е спазването на добра хигиена, кожата трябва редовно да се мие и овлажнява добре, за да се ограничи появата им.

Ето и нашите 6 прости правила за предпазването от досадните гъбички по краката:

- Подсушавайте добре ръцете и краката си след измиване. Поддържайте краката си винаги сухи.

- Използвайте индивидуални инструменти за педикюр и лична кърпа за подсушаване. Сменяйте я редовно и я перете при висока температура.

- Не използвайте чужди тоалетни принадлежности и кърпи.

- Носете чорапи от естествени материали. Сменяйте ги ежедневно и ги изпирайте при висока температура.

- Носете удобни, проветриви и по мярка обувки - краката трябва да дишат. Не използвайте чужди джапанки/чехли и обувки.

- Избягвайте да ходите боси при посещенията си на басейни, хотелски стаи, зали за тренировки. Това може да увеличи опасността от заразяване.

Запознахме ви с някой от причините, които са предпоставка за появяване на досадните гъбички, за щастие съвременната медицина предлага достатъчно варианти, които можем да използваме за превенция и лечението им.

При съмнения за гъбична инфекция по краката е препоръчително да се консултирате с дерматолог, който да назначи лечение при необходимост.

Избягвайте употребата на лекарства, препоръчани от приятели или самолечение, защото тяхната употреба може да промени възпалението и да затрудни поставянето на правилна диагноза.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти