Грешките, които допускаме в офиса

Грешките, които допускаме в офиса
Снимка: sxc.hu

Лилия Огнянова

Повечето от нас прекарват по-голямата част от деня седнали. Подобен начин на работа има своите предимства, но също така крие риск за здравето ни.

Ето някои от най-важните неща, които не е добре да правите, когато сте пред бюрото.

Разсеяно хапване
Не смесвайте работата с храненето, това не води до нищо добро. Вярно е, че по този начин си спестявате време от обедната почивка и може да свършите повече неща. Застояването на стола за прекалено дълго време, обаче, ще навреди на цялото ви тяло. Ако работите с компютър, е сигурно, че ще претоварите очите си и това може да ви докара главоболие или някой диоптър в повече.

Друг проблем е заплахата от преяждане или лишаването от нужни количества храна. Когато ядете и в същото време работите, е много вероятно мозъкът ви изобщо да не разбере кога вече не сте гладни. Друг момент е, когато пропуснете обяда, защото сте улисани в работа. Всичко това ще навреди на организма ви и може да се отрази зле на фигурата ви.

Кръстосване на краката
Най-вероятно дори не осъзнавате, че го правите, но този вреден навик може да предизвика оттичане на краката и болки в кръста. Позата, която заемате на стола пред бюрото е особено важна.

Прекалено усилен звук в слушалките
За много хора слушането на музика със слушалки по време на работа е начин да разпуснат и да се почувстват по-комфортно на работното място. Но силният звук, особено идващ директно от слушалките в ушите ни, може да увреди тъпанчетата. Затова по-спокойно с музиката.

Залепването за стола
Абсолютно задължително е, ако прекарвате целия си работен ден седнали, да ставате поне на половин час и да си правите малки разходки. Пушачите в това отношение се справят най-добре, тъй като излизат по-често, за да пушат.

Плюсът обаче, бива заличен от огромния минус от вредата на цигарите. Важно е да си изработите навик на 20-30 минути да ставате и да се разтъпчвате из офиса. Кратка почивка отнема само няколко минути от времето ви, но ще ви се отрази много добре.

Хороскоп за деня

Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня
Виж Съвет на деня
Съвет на деня

Авторите

Мара Белчева - красивата българска поетеса
Известни

Мара Белчева - красивата българска поетеса

Битка за сърцето на една от най-красивите поетеси била причина...

Маршът на незадоволените жени
Свободно време

Маршът на незадоволените жени

Телата им са покрити с кожа, главата с косми, имат две очи...

8-те навика на щастливите хора
Свободно време

8-те навика на щастливите хора

Има много практични неща, които всяка от нас прави...

Абонамент