Симптомите говорят, но кой ли ги чува

Вече ми просветна
Снимка: Getty/Guliver

Когато факти като следващите говорят достатъчно красноречиво за себе си, ние няма какво повече да добавим освен информацията, която "крещи" от тях, но не, за да мине покрай нашите уши, а за да ни светне онази червена лампичка в главите, защото зад всяка цифра в долния абзац се крие отишъл си човешки живот, а със сигурност никой от нас не би искал да стане част от тази статистика с тъжен край.

На всеки две минути и половина една жена някъде по света бива диагностицирана с рак на гърдата, на всеки 60 секунди друга получава инфаркт, а през 23 секунди някоя представителка на нежния пол разбира, че е болна от диабет.

А аз какво мога да направя?

Не игнорирайте изтощението

Нормалното и здраво сърце изпомпва повече от пет литра кръв на минута. Небалансираното хранене, липсата на движение и тютюнопушенето са неговият най-голям кошмар, което означава, че с дългото практикуване на тези навици все по-малко кръв ще стига до жизненоважните органи.

От това страда и сърцето, страдате и вие чрез постоянното присъствие на умората във вашето всекидневие. Заедно с нестихващата отпадналост и трудното заспиване те оформят тройката предвестници, сигнализиращи че нещо със сърдечния ви мускул никак не е наред, а останалото ще разберете в кабинета на кардиолога.

Не подминавайте ненадейното качване на килограми
Често неочакваното прибавяне на излишна телесна маса се асоциира с факта, че или не спортувате, или не се храните правилно. Но рязкото покачване на теглото не рядко е и индикатор, свързан с рака на гърдата, дебелото черво или яйчниците.

Всъщност, когато някои от туморните клетки се разпространят в организма, те отделят химикали, задържащи течностите в него, а това неминуемо ще наклони стрелката на кантара в нежеланата посока. Затова, ако въпреки физическите упражнения и качествените продукти, килограмите се множат - времето за консултация с лекар със сигурност е дошло.

Не се правете, че прекалено честото уриниране е нещо нормално
Ако уринирате през доста кратък интервал от време, това би могло да значи, че вече сте развили диабет. Този процес се наблюдава, точно когато кръвната захар достигне високи нива, тъй като бъбреците започват да работят на по-бързи обороти, за да успее тялото да изхвърли излишната захар чрез пикочната течност.

Внимавайте с хапчетата за кръвно налягане
Повечето медици съветват да приемаме медикаментите против високо кръвно налягане сутрин, но според най-новите проучвания ACE-инхибиторите (ензими, разширяващи кръвоносните съдове), съдържащи се в този тип лекарства, действат в пъти по-ефикасно, ако ги изпиваме вечер.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти