Създадено за Регулатпро Био

Фитамини, постбиотици... Какво още не знаем за полезните вещества в храните

а
Снимка: iStock/Getty Images

Зеленчуци, който не яде, той голям не ще да порасте! Не ще има розови страни, всеки ще го победи!

Едва ли има някой, който да не знае тази хубава детска песен, с която сме отраснали и която от малки ни е образовала за полезността на плодовете и зеленчуците.

Това, което не се казва в песничката, е, че трябва да ядем плодове и зеленчуци не само заради витамините и фибрите, които съдържат, а също така и заради фитамините, постбиотиците и всички останали близо 10 000 вещества, които се съдържат в растителните храни и които се отразяват добре на нашата имунна система.

Какво са фитамините

а
Снимка: iStock/Getty Images

Да, няма печатна грешка, фитамини се пише с Ф и е различно от „витамини“. Това са вторични растителни вещества, отговорни за здравето и стабилността на растенията.

Фитамини например са лутеинът, бетакаротенът и останалите определящи цвета вещества. Тяхната функция в растенията е от ключово значение за жизнеността и стабилността им, но още по-добрата новина е, че те са полезни и за хората, стига да се обработи растението правилно и да са в достатъчно количество.

Колко е това „достатъчно количество“ е другият въпрос, който не се разглежда нито в детската песничка за зеленчуците, нито в популярните материали по темата. Оказва се, че за да извлечете полза за очите си от лутеина например, имате нужда от около камион плодове и зеленчуци, които го съдържат.

Има обаче начини на обработка, които успяват да концентрират фитамините от един камион зеленчуци само в няколко глътки и това е каскадната ферментация.

Какво е каскадна ферментация

а
Снимка: iStock/Getty Images

Живата каскадна ферментация е уникален патентован метод за създаване на биологично активни елементи по естествен път, пресъздавайки каскадното усвояване на веществата от човешкия организъм.

С други думи, ако искате да се възползвате от полезните фитамини на камион плодове и зеленчуци, можете да го направите единствено чрез продукти, създадени чрез каскадна ферментация като Регулатпро – Регулатпро Био за регулиране на имунитета, Регулатпро Метаболик за подобряване на метаболизма и бързо възстановяване след инфекция или Регулациус за имунната система на децата.

А какво са постбиотиците?

Постбиотиците са продукт на метаболизма, получен от преработката на пробиотиците. Както чупим ореховата черупка, за да стигнем до полезната ядка, така тялото ни трябва да преработи пробиотика, за да се получи постбиотик, напълно усвояем от храносмилателната система.

Как всичко това помага на имунитета?

Умението на тялото да се бори с болестите се нарича имунитет. Той се влияе както от генетичната ни предразположеност и миналите заболявания, така и от начина на живот и храната, която ядем.

Последните проучвания показват, че над 70% от имунните клетки са разположени в червата, т.е ние трябва да направим всичко възможно, за да се храним с полезна, жива храна и голямо количество плодове и зеленчуци.

Но възможно ли е да изядем цял камион от тях? Да, ако са в бутилка Регулатпро, под формата на течност (специална есенция, наречена Regulatessenz®), получена чрез каскадна ферментация.

а
Снимка: Regulat

Той съдържа най-полезното от 15 различни вида плодове, зеленчуци, ядки и билки с изцяло органичен произход. Чрез уникалния метод на каскадна ферментация, разработен от немската компания Dr. Niedermeier Pharma, за период от 12 седмици всички здравословни съставки се трансформират до по-малките им ензимни компоненти, за да бъдат лесно и бързо абсорбирани от тялото и да му помогнат да даде най-доброто от себе си за вашето здраве.

Продуктите Регулатпро повишават естественото енергийно производство на клетките, фино регулират ензимните процеси в тялото и коригират метаболитния дисбаланс. Така вие се радвате на добре функциониращ имунитет, повишена енергия, жизненост и работоспособност и цялостно подобрение на здравето.

Вижте още във видеото горе!

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти