Ето кои плодове помагат най-много при възстановяване от COVID-19

горски плодове жена
Снимка: iStock

След боледуването от коронавирус тялото със сигурност се нуждае от много витамини. Едни от най-добрите източници да си ги набавите са горските плодове. Това съобщи в интервю за руското Радио 1 Рима Мойсенко, диетолог и кандидат на медицинските науки, цитиран от Dariknews.bg.

„Несъмнено се нуждаем от антиоксиданти. Нуждаем се както от полипреноли, така и от полифеноли - това са рафинирани антиоксиданти, които се срещат на първо място в ярките и тъмните горски плодове“, обясни Мойсенко.

Това са аронията, черното и червеното френско грозде, къпини, малини и като цяло цялата палитра от ярки, цветни плодове.

Храни, които помагат да устоим на COVID-19

Диетологът подчерта, че лятото е най-подходящо за консумация на горските плодове, защото сега е техният сезон. Освен това всеки може да си ги набере сам, ако отиде на разходка сред природата.

„След прекаран COVID-19 e наложително да се подобри и функционирането на червата, затова се нуждаем от фибри под формата на различни зеленчуци. Това ще бъде голям плюс при осигуряването не само на фибри, но и на витамин В9, фолиева киселина и допълнителни антиоксиданти. Това са всякакви зеленчуци - пресни, варени, зеленчуци от градината“, допълни Рима Мойсенко.

Приемайте тези храни и напитки при боледуване от COVID-19

Прочетете още:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти