Дългото пътуване до работата състарява

Дългото пътуване до работата състарява
Снимка: Thinkstock

Дългото пътуване до работата и замърсяването на въздуха състаряват лицата на британките с десет години, като бързо ги набръчкват, пише в. "Дейли мирър".

Британски специалисти са установили, че въздухът в Лондон е толкова замърсен, че може да бъде сравнен на моменти с този в Пекин

Според дерматоложката Лорина Йоберг най-застрашени са дамите, които се осланят на градския транспорт, за да отидат на работа. Замърсяването на въздуха и километричните задръствания се отразяват пагубно върху тургора на лицето им.

автомобил
Снимка: Thinkstock

Токсините от околната среда въздействат по различен начин върху различните части на овала. Но във всички случаи неблагоприятната външна среда намалява колагена, който осигурява еластичността на кожата и я поддържа млада.

Вредните частици във въздуха проникват през порите на кожата вследствие на което се наблюдава нейното дехидратиране и състаряване. Под очите на дамите се получават тъмни кръгове, а край тях - бръчките "кокоши крак". На челото се оформят тревожни бръчки, а устните изглеждат по-тънки заради намаляването на колагена.
 

Още за работата и здравето

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти