Италианското гурме проби в козметиката

Италианското гурме проби в козметиката
Снимка: netinfo

Понятието „гурме“ стремглаво навлиза не само в кулинарията, но и в други сфери от нашия живот. И докато някои неоправдано го свързват с малък порцион на висока цена, познавачите не губят време в излишни грешни разсъждения, а се наслаждават намаксималното качество в задоволителни количества.   

Гурме все по-устремено разширява кръгозора си и се превръща в начин на живот. Можем да открием изискания подпис на гурме културата вече не само в кухнята, но и в козметиката. Интересното е, че между двете има не малко допирни точки. 
Много от интересните и екзотични хранителни съставкизапочнаха да се използват в козметични линии.

Причината? Натурално качество, полезни действия, елегантен допир и приятен аромат.

Неотдавна шоколатиерът Шеф Ради Стамболов направи демонстрация върху тялото на международната шампионка по танци на пилон Бояна Николова, на най-използваните съставки в италианското гурме, които се прилагат и в козметиката.

Той ги постави на различни части от тялото на модела, като на карта, посочваща зоните, за които имат най-полезно и разкрасяващо действие. Това се случи по време на семинара за красота на Olos, организиран от един от най-успешните бюти консултанти у нас Антоанета Цветанова.

Ще ви разгадаем част от козметичното гурме меню на Ради Стамболов:

Алое Вера. Мястото му е върху зоните на бедрата, които имат нужда от постоянна хидратация и стягаща грижа.

Освен приятния вкус, който сме опитвали под формата на напитка, тропическото растение притежава свойства, от които всяка дама трябва да се възползва, за да поддържа красивия си и сияен вид. Алоето е един от най-бързите регенератори на клетки. Освен това наличието на калций в него регулира количеството на течност в клетките и по този начин успява да балансира и вътрешното и външното им равновесие, хидратирайки кожата и  поддържайки я свежа. 

Снимка: netinfo

Манго: Поставяме го върху горната част на ръцете, имащи нужда от постоянна антиоксидантна грижа.

Бангладешкия символ и считаният за носител на късмет - плод - манго притежава едно характерно и много важно свойство, което е необходимо неотлъчно да следва прогреса на козметичния свят. А именно, чрез съдържанието на антиоксиданти, при употреба на продукт с манго, организмът се противопоставя на вредното действие на свободните радикали. Мангото е ефективно при лечение на запушени пори на кожата.

Снимка: netinfo


Шам фъстък. Широко приложим – за лице, деколте, бюст, горна част на бедрата и корема.

През миналия век, в зората на нямото кино, шам фъстъкът еизползван често от зрителите за замезване по време на прожекцията. С основание обаче през годините, той се замести от пуканките, тъй като има доста по-важна роля, която да играе в ежедневието ни. Шам-фъстъкът съдържа витамин А, който е силен антиоксидант.

Снимка: netinfo


Мента. Мястото му е върху деколтето, горната част на ръцете, бедрата.

Охлаждащият  ефект на ментата е една от причините да е изключително предпочитана за влагане в различни лосиони, сапуни, както и в ароматерапии. Освен освежаващо действие, малцина са наясно с факта, че ментовият сок почиства кожата.Намалява появата на пъпки и инфекции на лицето, но това далеч не са възможностите  на един екстракт от свежите листа. Ментата има способността да облекчи и стопира дори симптоми на акне. 

Снимка: netinfo

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти