Подкрепено от Olympus

Дойде сезонът на ядковото мляко

мляко
Снимка: iStock

В началото на пролетта сме, пости са и нямаме почти никаква физическа активност. Това са три ясни знака, че сезонът на ядковото мляко е тук.

Както всяка пролет, така и през тази сме във великденски пости. Изключваме всички местни и млечни храни, за да подготвим тялото и душата си за Голямото чудо на Възкресението и новия живот.

Дори да не сте ревностно вярващи християни, ограничението на млечните и местни продукти след продължителната зима ще се отрази благоприятно на организма ви.

Само за сравнение, в 100 мл прясно мляко има 60 калории, а в 100 мл бадемово ядково мляко има 22 калории.

Това означава, че ако само за месец замените прясното мляко в ежедневното капучино с такова от бадеми, ще си спестите над хиляда калории – малка, но важна стъпка към оптималното ви тегло.

Такива малки промени в начина на хранене сега са особено важни, когато е почти невъзможно да се движим активно. Колкото и да тренираме у дома, хладилникът винаги ще е опасно близо.

Като допълнение, в ядковите млека не се съдържат вредните за някои хора лактоза и глутен. Освен това качествените ядкови млека, разказват приятелите ни от Olympus, са обогатени с важни за имунната система и цялостно здраве витамини Е, В2, В12, D2.

Какво е важно да знаете още за ядковите млека

Важно е качеството на ядките. Както при всяка суровина, така и тук, произходът на ядките от съществено значение за вкуса на крайния продукт. В напитките Carpos на Olympus, ядките са брани от слънчевите полета на Централна Гърция.

После са запечени леко, за да се разкрият всичките им вкусове и са превърнати в напитки с много полезни качества.

мляко
Снимка: iStock

Обичаме ги, защото добавят нов и интересен вкус към кафето, не се тревожим за млечната алергия на децата и защото са приятен начин да се храним по-здравословно. Бадемовото мляко с какао и това с шамфъстък придават приятна екзотика на спокойните моменти у дома.

Новите им разфасовки от 500 мл са супер вариант за освежаваща напитка, към която да посягаме всеки път, когато просто ни се иска нещо да хапнем.

Можете да поръчате онлайн целия асортимент ядкови напитки и млека на Olympus и да ги получите безопасно у дома си. Има ги и в хладилните витрини в големите хипермаркети.

мляко
Снимка: Olympus

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти