Диета "Пепеляшка" - новата плашеща мода при отслабването

Диета "Пепеляшка" - новата плашеща мода при отслабването
Снимка: netinfo

Светът помни какви ли не абсурди. Преди време беше модерно да отслабнеш до такава степен, че да успееш да скриеш кръста си зад лист с формат A4. E, сега е ред на още една странна и малко плашеща мода - "Мерките на Пепеляшка".

Тази "диета" се нарича така, защото целта ѝ е тялото ти да заприлича на Дисни принцеса и съответно да има мерките на такава.

Тази нова модерна диета се разпространява лавинообразно в социалните мрежи и все повече жени се опитват да постигнат тези нереалистични мерки.

Оказва се, че може да изчислиш с точност твоите идеални "Мерки на Пепеляшка" - трябва да умножиш височината си в метри по 2. Така например, ако си висока 1.7 метра, трябва да умножиш 1.7 х 1.7 и полученото число е 2.89. След това трябва да умножиш 2.89 (твоето получено число) по 18. 2.89 х 18 = 52.

Полученият отговор е 52 кг. - според диетата на "Пепеляшка" човек, висок 170 см, трябва да тежи 52 килограма, за да има идеалните мерки на принцеса. Но дали това тегло е здравословно за човек с такава височина?

Изчисления върху този пример показват, че ако си висок 170 см и тежиш 52 кг, то индексът на телесната ти маса е под нормата, което значи, че здравословното ти състояние не е най-идеалното, което би могло да бъде.

Ето защо трябва да се внимава изключително много с "модерните диети и режими". Няма нищо лошо в това да искаме да отслабнем, но не на всяка цена и определено не с нереалистична картинка в главите ни. Можем да бъдем принцеси на Дисни и без да приличаме на Пепеляшка!

Вижте още:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти