Диета "Пепеляшка" - новата плашеща мода при отслабването

пепеляшка
Снимка:

Светът помни какви ли не абсурди. Преди време беше модерно да отслабнеш до такава степен, че да успееш да скриеш кръста си зад лист с формат A4. E, сега е ред на още една странна и малко плашеща мода - "Мерките на Пепеляшка".

Тази "диета" се нарича така, защото целта ѝ е тялото ти да заприлича на Дисни принцеса и съответно да има мерките на такава.

Тази нова модерна диета се разпространява лавинообразно в социалните мрежи и все повече жени се опитват да постигнат тези нереалистични мерки.

Оказва се, че може да изчислиш с точност твоите идеални "Мерки на Пепеляшка" - трябва да умножиш височината си в метри по 2. Така например, ако си висока 1.7 метра, трябва да умножиш 1.7 х 1.7 и полученото число е 2.89. След това трябва да умножиш 2.89 (твоето получено число) по 18. 2.89 х 18 = 52.

Полученият отговор е 52 кг. - според диетата на "Пепеляшка" човек, висок 170 см, трябва да тежи 52 килограма, за да има идеалните мерки на принцеса. Но дали това тегло е здравословно за човек с такава височина?

Изчисления върху този пример показват, че ако си висок 170 см и тежиш 52 кг, то индексът на телесната ти маса е под нормата, което значи, че здравословното ти състояние не е най-идеалното, което би могло да бъде.

Ето защо трябва да се внимава изключително много с "модерните диети и режими". Няма нищо лошо в това да искаме да отслабнем, но не на всяка цена и определено не с нереалистична картинка в главите ни. Можем да бъдем принцеси на Дисни и без да приличаме на Пепеляшка!

Вижте още:

Хороскоп за деня

Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня
Виж Съвет на деня
Съвет на деня

Авторите

Edna пита

В каквa роля сте през тази учебна година?

Трите зодии, без които светът не би оцелял
Астрология

Трите зодии, без които светът не би оцелял

Светът е балансиран, защото е населен с различните представители на...

Ненормална съм, мрънкам и не знам какво искам
Свободно време

Ненормална съм, мрънкам и не знам какво искам

Днес решихме да ви припомним един текст, който ни показва...

Сексът, от който се страхуват жените
Свободно време

Сексът, от който се страхуват жените

Eдна от най-обсъжданите и най-скандалните теми - това е темата за...

Абонамент