Да спортуваме въпреки студа

Да спортуваме въпреки студа
Снимка: Thinkstock

Това, че времето е студено (въпреки че в последните месеци се радваме повече на пролет, отколкото на зима) не е оправдание да се откажете от спорта.

Има най-различни видове физическа активност, която можете да упражнявате и през най-лютата зима.

На първо място бихме поставили ските и сноуборда, но към момента снегът по родните зимни курорти не е достатъчен, за да се кара активно. Все пак синоптиците обещават снежен февруари и март, така че ако сте от почитателите на зимните спортове, то приготвяйте екипировката.

Ски или сноуборд са перфектният начин хем да спортувате през зимата, и то доста активно, тъй като и двете натоварват мускулатурата на цялото тяло, особено на краката и коремните мускули, хем да сте сред природата, а не затворени у дома.

Ако не сте от хората, които обичат студа, а предпочитат да са на топло, то има много други активности, които да практикувате.

Сигурно всеки ще се сети първо за фитнес. Да, той е добро решение да се натоварите добре, без да излизате на открито. За много дами обаче, фитнесът е скучен или пък изпитват притеснения да тренират сами в залата.

В последно време започнаха да отварят врати все повече дамски фитнес зали. Там ще сте сигурни, че ще тренирате само сред жени.

Друг вариант е да ползвате услугите на треньор.

Всеки фитнес предлага тази услуга – изготвяне на програма с упражнения от треньор и спортуване заедно с него, за да ви обяснява по-добре как да изпълнявате различни упражнения.

Ако фитнесът не е вашата стихия, то се насочете към груповите занимания на закрито.

Такива са зумбата, пилатес, таео-бо, йога и най-разнообразните аеробик упражнения. Те се практикуват в група с инструктор, който показва упражненията, на фона на музика, забавно е и изобщо няма да разберете кога е минала тренировката и сте изгорили не малко калории.

Друг вариант са танците. В началото на годината се сформират нови групи по латино, спортни и народни танци.

Вие можете да си изберете на какво да се запишете, важното е да ви е забавно. Можете да вземете приятелка или партньора и да се учите да танцувате заедно.

Ще се забавлявате, ще учите нещо ново и интересно, ще тренирате и в същото време ще научите някои нови танцови стъпки, които винаги ще ви бъдат от полза.

Плуване на закрито е другият чудесен спорт, който можете да осъществявате през зимата. Само трябва да си намерите подходящ басейн, цял бански и гумена шапка за главата.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти