Да се справим с главобола без лекарства

Да се справим с главобола без лекарства
Снимка: netinfo

Главоболието може да съсипе целия ви ден и да ви накара да се чувствате отпаднали и раздразнени.

Не е необходимо обаче веднага да посягате към лекарствата, когато болката в главата ви тормози.

Първо помислете дали пиете достатъчно вода. Главоболието може да се дължи на обезводняване и задържане на токсини в организма. Пробвайте да изпиете няколко чаши вода, като за предпочитане е тя да не е студена.

Друг вариант е да си направите отвара с жълт кантарион. Запарете една лъжица от билката в чаша вряла вода и пийте по малко през целия ден. Жълтият кантарион е известен с това, че действа много ободряващо. Не трябва обаче да прекалявате с него, за да не станете прекалено нервни.

Главоболието ви може да се дължи и на прекалено заседяване пред компютъра. На всеки 45 минути са необходими десетина минути за почивка, като почивка означава да станете от стола и да се поразходите. Работното ви място трябва да е удобно, да не сте прекалено близо до монитора и светлината около вас да е подходяща. Прекалено силната изкуствена светлина е вероятно да раздразни очите ви и да предизвика главоболие.

Стресът и напрежението са сред най-честите причинители на главоболие. Постарайте се да не се ядосвате за глупости и да щадите нервите си. Вечер като се приберете вкъщи си взимайте хубава, гореща вана или душ, а може да пробвате и с ароматерапия или медитация. Йогата, пилатесът и други видове физически упражнения са доказани средства за разтоварване. Ще се почувствате щастливи и заредени с нова енергия.

Най-лесният и бърз начин за прогонване на главоболието си остава масажът. Разтривайте леко, без излишен натиск слепоочията и челото си.

Жените често страдат от мигренозни състояния. Понякога причината за тях може да се крие в хормонални противозачатъчни препарати, които се приемат. При всеки случай, ако главоболието започне да се превръща в хронично, незабавно потърсете лекарска помощ. Проблемът може да се окаже по-сериозен и да има нужда от специално лечение.

Що се отнася до изпитаните народни методи за лечение, те може и да не помагат при всички състояния, но определено няма да наврeдят.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти