Чудодейните свойства на гроздето

Да се заредим със здравеносни хранителни запаси
Снимка: Thinkstock

Все още щандовете за плодове и зеленчуци изобилстват от този невероятно сочен и сладък плод (отглеждан за пръв път преди около 7000 години в региона на Близкия Изток), а когато разбрахме и колко здравословни качества притежава – веднага ни се прииска да присъства целогодишно на нашата трапеза.

Ето и няколко от най-полезните функции на гроздето.

* Редица проучвания доказват, че въпросната натурална суровина и по-точно антиоксидантът резвератрол, съдържащ се в нея, спомага за редуцирането на излишните мастни депа в организма и повторното им натрупване.

* Резвератролът действа и съдоразширяващо, а освен това укрепва структурата на кръвоносните съдове, като понижава високото кръвно налягане и риска от сърдечен удар.

* Скоро швейцарски учени установиха, че редовната консумация на грозде може да намали рисковите фактори за възникването на деменция и Алцхаймер, a също и да подсили паметта.

* Антиоксидантните свойства на гроздето предпазват кожата от ултравиолетовите лъчи, които са основна причина за развитието на кожния рак.

* Резвератролът регулира нивата на кръвната захар, което е от важно значение за хората, предразположени към диабет.

* Гроздето е изключително подходящ продукт за мъжете и жените, занимаващи се със спорт, защото спомага за бързото изхвърляне на токсините от тялото и възстановяването на мускулатурата след физическо натоварване.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти