Създадено за RESCUE®

Четири съвета за спокойно раждане

Четири съвета за спокойно раждане
Снимка: iStock/ Getty images/ Freepik

Няма по-хубаво нещо от появата на дете на този свят – това ще ви го каже всеки, който е ставал родител поне един път в живота си. За жените този момент е дори нещо повече, защото е кулминация на един дълъг период на очакване, притеснения, страхове и мечти. Момент, който помним винаги и за който никога не сме достатъчно подготвени, и точно затова имаме нужда от подкрепа и спокойствие – не само в момента на раждането, но и в 9-те месеца преди това.

Но дори и да сме имали най-хубавата, лека, прекрасна бременност, е повече от възможно да изпитваме тревога от момента, в който трябва да постъпим в болница и да дадем живот на детето си. Това е напълно нормално и естествено, но и предотвратимо. Защото прекаленият страх и тревоги правят процеса по-тежък, а това е последното, от което бременната жена има нужда.

И така, ако скоро ви предстои раждане и сте изпълнени с напрежение дали всичко ще протече по план, ето няколко идеи за справяне с предродилния стрес, така че да влезете в болницата уверени и смели, а не уплашени и тревожни.

Дoверете се на лекаря 

d
Снимка: iStock/ Getty images/ Freepik

Връзката на бременната жена с проследяващия я лекар е основополагаща за лекото преминаване през този дълъг процес и самото раждане. Намерете лекар, с когото се чувствате спокойна, който обръща внимание на тревогите ви, не създава излишна паника у вас и най-общо казано – усещате, че в негови ръце всичко ще мине добре.

Не вярвайте на неща, които сте прочели в интернет или сте чули от братовчедката на съседката, а обсъждайте това, което ви притеснява, с вашия лекар.  Слушайте съветите му, доверявайте му притесненията си и преминете заедно през бременността и раждането, защото натрупаното през бременността доверие между вас ще кулминира именно по време на раждането, а то често прилича на концерт, дирижиран от умел диригент, в случая – вашият лекар.

Всяко раждане е различно

Всяка жена ще ви разкаже различни неща за раждането, което е преживяла. Някои истории са вдъхновяващи, други – откровено плашещи. Повечето бременни инстинктивно се заслушват именно в страховитите истории, но това може да доведе до изключително лош ефект – страхове, ужас и паника в най-важния момент за вас и детето ви.

д
Снимка: iStock/ Getty images/ Freepik

Ако искате да научите как точно протича едно раждане, запишете се на курс, воден от специалисти, а не се вторачвайте в чужди истории. Най-важното за вас е да сте спокойна в сюблимния момент, а не да влизате да раждате със свито сърце, защото непозната жена в интернет е разказала нещо страшно.

Мястото на мъжа ви е при вас

Каквото и да сте чували за мъжете, които се тревожат повече от жените си по време на раждане, не го приемайте на 100%. Това са хора, които могат да сменят гумата на колата или да сглобят етажерка – значи могат и да бъдат до вас, когато раждате общото ви дете.

Присъствието на половинката ви по време на раждане ще ви даде увереност и спокойствие, че имате близък до себе си, който го е грижа за вас в момент, в който сте най-уязвима. Това е изключително важно, затова още отсега започнете разговор с него, а след това проучете възможностите за това той да бъде до вас през цялото време. Присъствието му в този момент е нещо, което и двамата ще помните до живот – с хубаво!

d
Снимка: iStock/ Getty images/ Freepik

RESCUE® КАПКИ НА Д-Р БАХ

Разбира се, раждането си е специален момент, за който не сме подготвени, и няма как поне мъничко да не се притесним. Дори и да сте изпълнили всички гореописани условия, много е вероятно да се стресирате при първите контракции, и точно тогава е моментът да посегнете към рафта и да вземете RESCUE® капките на д-р Бах – незаменим помощник на раждащата жена.

Капките RESCUE® имат универсален ефект заради включените в тях пет цветни есенции (скална роза, слабонога, джанка, повет, Витлеемска звезда), които са свързани с пет често срещани негативни модела на поведение, появяващи се в отговор на стресиращи ситуации:

•       Нервно свръхнапрежение, предизвикващо паническа реакция

•       Преувеличен импулс за действие – неефективни, объркани реакции в стремежа по-бързо да се излезе от критичната ситуация

•       Страх от загуба на самоконтрол – силен страх, предизвикващ агресия

•       Импулс да бъде отречена реалността

•       Рефлекс на вцепеняване – шокова реакция

d
Снимка: Rescue

Много често стресираните раждащи жени проявяват един или повече от тези модели на поведение и повече от всеки друг имат нужда от помощ под формата на RESCUE® капки. Това, което трябва да направите в случай, че ви обхваща страх от предстоящото раждане, е да капнете 4 капки директно под езика, което може да правите на всеки 15 минути до постигане на максимален ефект. Продължителност на ефекта от капките е около 1-2 часа и няма ограничение в приема.
Имайте предвид, че ако единичната доза се приема в чаша вода, действието настъпва по-бавно – след около 30 минути, но е по-продължително – 3-4 часа. Този прием е подходящ при овладяване на емоционалното състояние преди стресиращо събитие или в периода след преживяване на такова.

Капките могат да бъдат комбинирани с до две други моноесенции, в зависимост от индивидуалния профил - при бременни това може да са есенции от дива ябълка или орех.

Удобна форма за раждащата жена също така е RESCUE® спрей, който може да се впръска в устата директно под езика. Продуктите от серията RESCUE® можете да закупите от vedrashop.bg

Препоръката е да носите капките RESCUE® в багажа си за болницата и да разчитате на тях във всеки момент, в който усетите нужда от това. А за останалото – слушайте лекаря и интуицията си. Всеки момент ще гушнете бебето си и това е велик и уникален момент, който никога не се повтаря по същия начин, затова - посрещнете го уверени и спокойни (колкото можете). Успех и стискаме палци!

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти