Череши вместо сънотворни лекарства

Череши вместо сънотворни лекарства
Снимка: netinfo

Много хора имат проблеми със съня. Не могат да заспят до късно, сънят им е неспокоен, будят се често, а при пълнолуние изобщо не си затворят очите.

За всичко това има различни причини, но се оказа, че решението на проблема е едно - сок от череши.

Според изследване, напитката от тези плодове увеличава нивата на хормона мелатонин, който именно регулира съня. Участниците в изследването е трябвало да пият 30 милиграма черешов сок или плацебо два пъти на ден в продължение на седем дни. Резултатите показали, че само след седмица нивото на мелатонин при пиещите черешов сок се е увеличило с 15%-16% повече спрямо тези, които пиели плацебо.

Ръководител на проучването е д-р Глин Хауатсън от университета Нортумбрия в Англия. Той обобщава резултатите от проучването си така:

"Изследването показва, че черешовият сок може да се използва за улесняване на заспиването при здравите хора. По-вълнуващото е, че той може да се прилага и като природен лек срещу безсъние или проблеми със съня заради работа на смени или отпадналост",

Разбира се, по това време на годината, ще е доста трудно да се намерят хубави череши за една чаша пресен сок. Но поне е добре да се знае с какви природни методи може да бъдат намалени проблемите със съня.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти