Бърза помощ в борбата с мазнините Част II

Бърза помощ в борбата с мазнините Част II
Снимка: netinfo

Вчера ви запознахме с няколко от така наречените супер храни, които ви помагат в борбата с килограмите и в същото време ви помагат да поддържате добър здравен статус.

Ето и останалата част от списъка с едни от най-добрите супер продукти.

Бадеми
Суровите ядки са особено полезни и ще ви помогнат да се преборите с излишните мазнини. Според някои диетолози, хората, които добавят по шепа сурови бадеми на ден към нискокалоричното си меню, губят по-лесно и бързо килограми, отколкото тези, които не го правят. Освен всичко друго бадемите са доста вкусни и хранителни. Само не забравяйте - консумирайте ги сурови и в умерени количества.

Зелен чай
За невероятно полезните му свойства е писано и говорено от години насам. Препълнен с антиоксиданти, зеленият чай може спокойно да бъде наречен извор на здраве и красота.

Банани
Според много хора бананите не са подходяща храна по време на диета. Един средно голям банан за закуска обаче, ще засити глада ви. Може да сте спокойни, че не сте приели никакви излишни и опасни мазнини с него. За истински гладните сутрин дами, се препоръчва да намачкат банан с няколко лъжици кисело мляко. Ако прибавят към това четири-пет бадемови ядки или шепа боровинки, определено няма да сбъркат.

Киноа
Тази растителна култура е слабо позната у нас, но все пак е откриваема по специализираните магазини. Семената киноа са богати на белтъчини - 16,2%, а някои сортове киноа съдържат над 20% протеини. Малките зрънца съдържат и всичките 8 аминокиселини, необходими на тялото ни, както и въглехидрати, мазнини, някои витамини, минерали, желязо, калций и магнезий. Семената са ценен източник на скорбяла, захари, минерали, витамини, растителни влакна.

Черен шоколад
Добре че е той, иначе диетите биха били истинско мъчение. Черният шоколад е здравословен, засищаш, полезен и истински вкусен. За някои може да е прекалено тръпчив, но за сметка на това помага да се забърза метаболизма и дори да се горят калории.

Картофи
Те не са точно най-добрата храна по време на диета, тъй като са прекалено богати на въглехидрати, но са в пъти по-засищащи и здравословни от белия хляб. Хубавото на картофите е, че са богати на устойчиво нишесте, което ви помага да горите мазнини. Уловкта отново е, че не бива да прекалявате с тях и да ги консумирате само варени или печени без допълнителни мазнини и в никакъв случай да не ги хапвате пържени, независимо колко са вкусни хрупкави, солени и мазнички.

Сьомга
Тя е вкусна, деликатесна и много, много полезна за целия ви организъм. Все повече и повече медицински проучвания доказват колко е важен редовният прием на сьомга. Тя е изключително богат източник на протеин, без да добавя излишни мазнини. Някои специалисти горещо препоръчват вместо червено месо да се яде сьомга. Не е нужно да изклювате изцяло пържолите от менюто си, ако толкова не ви се иска, но е задължително да хапвате редовно сьомга, за да сте здрави и красиви.

Първа част може да прочетете тук.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти