Безплатно изследване за дефицит на тестостерон

Безплатно изследване за дефицит на тестостерон
Снимка: Thinkstock

Клиниката по ендокринология към Александровска болница организира безплатни хормонални изследвания на мъже във възрастта между 45 и 64 г.

Това съобщават от Александровска болница.

Дефицитът на мъжки полови хормони (андрогени) с напредването на възрастта при мъжете е факт, който винаги е предизвиквал интерес.

Проучванията показват, че нивата на серумния тестостерон намаляват прогресивно с увеличаването на годините, особено при наличие на метаболитен синдром (съчетание на затлъстяване, артериална хипертония, дислипидемия, повишени нива на кръвната захар).

Това състояние се проявява с еректилна дисфункция, съчетана или не с понижено полово желание, намалена мускулна сила, лесна уморяемост и раздразнителност, отслабване на паметта, нарушения в съня и склонност към депресия.

За диагностициране на андрогенния дефицит е необходимо да се определи нивото на тестостерона в кръвта.

Кандидатите за изследване не трябва да имат захарен диабет и затлъстяване.

Кампанията по изследването ще се проведе в Клиниката по ендокринология на Александровска болница (вляво след арката), в съботните дни между 8 и 11ч. до изчерпване на лабораторните реактиви. Така че, хванете под ръка мъжете си и ги заведете да се изследват безплатно.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти