Безплатни прегледи за нарушения на съня

Безплатни прегледи за нарушения на съня
Снимка: Thinkstock

Безвъзмездни консултации за нарушения на съня, които ще се проведат от 8 до 25 юли, ще предоставят водещите специалисти от Лабораторията за медицина на съня към Клиниката по Неврология в МБАЛ "Токуда Болница София".

Това съобщи БГНЕС.

Безплатните консултации са насочени към хора, които страдат от безсъние, хъркане, внезапно спиране на дишането по време на сън, събуждане със сърцебиене и задух, пациенти с изразена дневна сънливост и повишена умора.

Рисковите групи пациенти са хора с наднормено тегло, мъже над 45 години, пациенти със захарен диабет, сърдечно-съдови заболявания и такива, претърпели мозъчен инсулт.

"Нелекувана, обструктивната сънна апнея може да доведе до нарушение на концентрацията и неспособност за справяне със служебните задължения, а в по-далечен план – до сериозни усложнения като артериална хипертония, ендокринни нарушения и повишен риск от мозъчен инсулт", алармира доц. д-р Иван Стайков, началник на Клиниката по Неврология в Токуда Болница.

"25% от пътните злополуки са причинени от заспиване на волана", допълва още доц. Стайков.

Освен безплатна консултация с невролог, при необходимост от допълнително диагностициране на нарушението на съня, е предвидено и 20% намаление на цената на най-точните изследвания за сънна апнея – полисомнография и респираторна полиграфия.

Необходимо е предварително записване на тел: 02/403 4000, като от пациентите няма да се изискват направления и други медицински документи, съобщиха от здравното заведение. 

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти