Аз съм само цвят лилав

Аз съм само цвят лилав
Снимка: netinfo

Тъмнолилавите натурални продукти са ни безкрайно симпатични и вкусни, а освен това са пълни с така нашумелите и полезни антиоксиданти. Но нека похвалим тази група храни с няколко подобаващи думи в следващите редове.

Доказано е, че колкото по-тъмни на цвят са плодовете и зеленчуците, толкова по-голямо количество антиоксиданти съдържат те. Така че похапвайте доволно черно грозде, червено зеле, лук и цвекло, смокини, къпини и сливи, за да се радвате на младежки външен вид и да намалите риска от ракови заболявания, диабет, артрит, високо кръвно налягане и редица възпалителни процеси.

Ето и един сбит преразказ от ползите на тези тъмни естествени продукти, от които ни става светло на душата и тялото.

Първа полза
В тази важна група влизат всички онези природни суровини, които ни предпазват от появата на ракови заболявания. Не се лишавайте от редовния прием на грозде, боровинки, и разбира се 1-2 чаши червено вино, защото консумацията на всички тях редуцира риска от рак на дебелото черво, кожата, черния и белия дроб, гърдата и кръвта.

Втора полза
Изследване през 2011 г. разкрива, че определени съединения в къпините могат да предотвратят образуването на стомашна язва.

Трета полза
Черният ориз е претъпкан с антиоксиданти, които действат интоксикиращо на черния ни дроб.

Четвърта полза
Повечето плодове и зеленчуци от тъмната цветова гама намаляват нивата на лошия холестерол в кръвоносните съдове и нормализират кръвното налягане, особено ако за тази цел се доверите на касиса.

Пета полза
Червеното зеле е чудесен защитник срещу инфекции в пикочо-проводните пътища и образуването на язви в стомашно-чревния тракт.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти