
Никой не се е родил опитен и образован, особено в кулинарен план. Първите източници на съвети и трикове са нашите майки и баби, на които покорно чиракуваме. След това най-често градим теоретичната ни основа с рецепти и статии в интернет, докато не се научим да се осланяме на нашата лична преценка, която е плод на много опит и "гледане отстрани".
Има обаче някои "тайни методи" и "изпитани хитринки", които са ни представяли като неоспорими правила, но се оказва, че не са напълно достоверни. Вижте кои са те в нашата галерия.
Надяваме се, че с този материал ще ви спестим нови кулинарни разочарования и ще ви вдъхновим да бъдете още по-уверени и информирани, когато отново се въоръжите с черпак!
Още по темата:
- А ти правиш ли това в кухнята?
- Край на митовете: ето кои са най-полезните мазнини за готвене
- Правилата за готвене от учителя Петър Дънов