6 ситуации, в които трябва да избягвате пиенето на вода

жена вода
Снимка: Thinkstock

Много малко хора отиват на фитнес или сядат да вечерят, ако до себе си нямат чаша или бутилка с вода. Но се оказва, че прекаленото пиене на вода може да доведе до сериозни здравословни проблеми.

Ето защо е по-добра идея да пиете вода, когато трябва и съобразително, вместо да се наливате с нея, а след това да страдате от страничните ефекти.

Днес ще ви покажем в кои ситуации пиенето на вода може да се окаже нездравословно и ще ви обясним какво точно се случва с тялото ни, ако се хидратираме прекалено много.

Ето кога не е хубаво да се пие вода:

Точно преди лягане - пиенето на много вода преди сън може да доведе до смущения в самия сън, а шансовете да ставате пред нощта, за да посетите тоалетната, са дост големи, а по-трудното заспиване ви е гарантирано. Освен това, на сутринта може да се чувствате по-подути и да имате подпухнали клепачи или крайници, защото бъбреците работят по-бавно нощем.

По време на интензивна тренировка - по време на тренировка тялото ни загрява, а пиенето на много вода ни охлажда, което води до "електролитно изчерпване", а неговите симптоми са главоболие, отпадналост и замаяност.

Ако урината ви е безцветна - напълно безцветната урина е признак за това, че сте прекалили с водата. Това може да доведе до ниска нива на натрий в организма, което пък води след себе си други проблеми.

За да притъпите лютото от пикантна храна - никога не бива да пиете вода, след като се хапнали люта чушка, например, защото всъщност водата само ще разпространи лютото още по-вече, вместо да помогне. В такива ситуации се пие прясно мляко.

жена вода
Снимка: Thinkstock

Точно преди хапване, по време на хранене и точно след това - пиенето на вода по време на хранене може да доведе до стомашно разстройство. Това се случва, защото водата понижава производството на слюнка в устната ни кухина, която не успява да разгради хубаво храната и в стомаха ни се натрупват остатъци, които могат да станат токсични, макар и погълната храна да е била здравословна.

Ако във водата има изкуствени подсладители - ако искате да свалите килограми, със сигурност избягвайте да пиете вода с подсладители, защото те засилват апетита, а знаем, че това може да доведе до качваме на килограми. Водата с лимон също засилва апетита и трябва да се внимава и с нея.

Прочетете още:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти