5-те най-големи ползи от йога

Светла Иванова
Снимка: Личен архив

Досега съм ви предлагала множество комплекси за различните части от тялото, както и определени пози, които въздействат добре на различни проблеми.

Днес ще се опитам да обобщя ползите от практикуването на асани, пранаяма и релаксация, като част от хатха йога, с която се занимавам.

Свеждам ги до 5, макар да са много повече.

Ще наблегна на тези, заради които лично аз избрах да практикувам вече 20 години.

Ще запазите гъвкавостта на тялото си до дълбоки старини.

Само след 8 седмици редовно практикуване се подобрява подвижността и гъвкавостта с 35%.

И да, отслабвате, стягате тялото и мускулите ви по красив и приятен начин, без много пот.

Резултатът – засилен имунитет, повишена жизненост и забавяне на процесите на стареене!

Ще успокоите ума си и ще станете по-концентрирани.

Това ще се отрази на работата ви, на взимането на бързи и правилни решения. Ще можете с лекота да правите няколко неща дори едновременно и да преодолявате трудностите в живота. Задържайки в позите за баланс и концентрация, ще развивате и засилвате тези усещания, ще се докоснете до вътрешния си мир и ще отпуснете нервите. Тялото и умът ви ще запомнят това и ще го пренесат извън залата. Умът и тялото не са отделни единици. На всеки умствен възел съответства физически, мускулен, и обратно. Така че практикувайки програма от асани и релаксация, ще станете по-спокойни, балансирани и пречистени. Пролет е! Почистете всичко излишно около вас, но не забравяйте, че тялото всъщност е вашата къща.

Ще изгоните стреса.

Може би най-честата причина да се обърнем точно към йога. Няма да пиша много за нея. Посетете само веднъж йога час и наблюдавайте и осъзнайте резултата. Научете се да управлявате и контролирате стреса и емоциите си. Релаксирайте и спете спокойно!

Ще развиете положителните ви качества.

Постоянство, добронамереност, самоувереност, дисциплина, обич, равновесие, приятелство, пълноценност, ентусиазъм, успех, отдаденост, спокойствие… Хората около вас – семейство, приятели, роднини, познати също ще са много доволни от общуването с вас, защото ще усетят положителната промяна в отношенията ви. Сигурна съм, че ще искат да приличат на вас.

Дишането ви ще се подобри.

Дишайте дълбоко и ще се изпълните с живот! Ще се научите как да дишате правилно, ще увеличете капацитета на белите си дробове и ще се изморявате по-трудно. И щом пренесете знанията от залата в ежедневието си всичко ще е по-различно.

Ако тези причини не са ви достатъчни да започнете още днес, ще ви кажа, че практиката на йога ще подобри качеството ви на живот във всяко едно отношение. Ще ви помогне да разгърнете творческия си потенциал. Да се вгледате в себе си и да станете такъв, какъвто искате да бъдете.

Намасте!

Пишете на Светла Иванова на edna@netinfo.bg.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти