5 храни за отслабване без упражнения и диети

5 храни за отслабване без упражнения и диети
Снимка: iStock

Лятото скоро ще бъде тук и сега е точното време да се подготвим, за да го посрещнем в добра физическа форма. Златното правило гласи, че трябва да ядем по-малко и да се движим повече. Въпросът обаче е с какво трябва да се храним всъщност, за да забързаме нивата на метаболизма и да отслабнем. Затова и днес ще ви разкрием именно кои храни и напитки са враг номер едно на излишните килограми.

Сьомга
И всички останали “мазни” риби - херинга, пъстърва, скумрия, тон, сардина и други. Те се отличават с изключително високо съдържание на омега-3 мастни киселини, които действат в посока намаляване нивата на кортизол - хормонът на стреса, който се свързва и със складирането на мазнини в организма. В допълнение тези риби са отличен източник на висококачествен протеин, който ще ви държи сити в продължение на часове.

r
Снимка: iStock

Кафе
Любимата сутрешна напитка доказано подобрява настроението, а в допълнение може да ви помогне и да изгаряте мазнини. Това се дължи на кофеина, който повишава нивата на метаболизма и по този начин успешно се бори с излишните килограми. Тонизиращият ефект на кафето от своя страна ще ви съдейства за повече движение, което означава и повече изгорени калории.

r
Снимка: iStock

Яйца
Кокошите яйца са същинска хранителна бомба - перфектно балансиран коктейл от протеини и мазнини, който ще ви помогне в борбата с излишните килограми. Редица изследвания доказват, че консумацията на яйца за закуска е в състояние да поддържа организма сит с часове и по този начин да съдейства за отслабване.

r
Снимка: iStock

Зелен чай
Освен че е отличен източник на кофеин, зеленият чай изобилства от епигалокатехин галат - антиоксидант, който буквално задейства изгарянето на мазнини, при това с фокус върху коремната област. Ежедневната консумация на ароматната напитка също така ще ви помогне да подобрите инсулиновата чувствителност и нивата на “лошия” холестерол, както и да подпомогнете сърдечно-съдовата си система.

r
Снимка: iStock

Артишок
Но не сърцевината на растението, а неговите листа - те съдържат в най-висока концентрация веществото цинарин, което притежава антиоксидантно действие и има благотворен ефект върху куп неприятни здравословни състояния, включително и наднорменото тегло. А благодарение на съвременните технологии може да се насладите на екстракта от листа на артишок под формата на вкусна крем супа, която ще се превърне в неизменна част от ежедневното ви меню, за да се радвате съвсем скоро на мечтаното “плажно” тяло.

r
Снимка: iStock

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти