4 храни, които облекчават болките в кръста и гърба

4 храни, които облекчават болките в кръста и гърба
Снимка: Thinkstock

Редица проучвания доказват, че диетата ни и храната, която приемаме оказва пряко влияние върху болежките по тялото ни. Естествено, за всички е ясно, че полезните вещества в храната укрепват организма ни, но има някои храни, които помагат повече от други, когато става въпрос за определени проблеми.

Правилният прием на храна укрепва баланса в тялото ни, стяга мускулите и най-важното - може да намали болките, които изпитваме в гърба и кръста. Ето и кои са тези чудодейни храни:

Ананас

Този плод съдържа много противовъзпалителни ензими, които помагат на тялото да се лекува и намаляват болката. Уверете се, че ананасът, който купувате е пресен и свеж, защото тези важни натурални ензими не се съдържат в ананаса от консерва.

Зелен чай

Този чай съдържа няколко типа антиоксиданти, които помагат на тялото да се детоксикира. Този процес спомага на клетките да защитят своето ДНК от вреди. Пийте по 2-3 чаши зелен чай на ден, за да постигнете желания терапевтичен ефект.

Говеждо месо

Говеждото месо има лоша слава заради наситените си мазнини, но истината е, че ако месото е екологично чисто и кравата се е хранила само с трева, без изкуствени примеси, то месото й ще бъде супер полезно и богато на хранителни вещества, които помагат на цялото ви тяло.

Чесън

Този изключително мощен зеленчук е страхотен за цялостното ви здравословно състояние. Доказано е, че спомага за нормализиране на кръвното налягане и холестерола, намалява риска от развитие на рак и подобрява лимфния поток. Гответе по-често ястия с чесън и ще се чувствате много по-добре.

Прочетете още:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти