В детската коса се oплитат всякакви неща

Заплетени истории
Снимка: netinfo

Децата ни играят и тичат на воля, но много често се прибират във вид доста по-различен от спретнатия вариант, в който сме ги пуснали навън. А ситуацията, при която се е заплела дъвка или друга лепкава течност върху меката коса на нашето дете си е истинска битка, за да не се стига до рязането на цели кичури.

Дъвка на хоризонта
Тази джвакаща особа е редовен и трудно отделящ се гост от пухкавата косица на подрастващото хлапе вкъщи. Но има начин как да я обезвредим, като най-напред трябва да сложим лед за няколко минути на мястото, където е залепнала дъвката. А след тази изстудяваща процедура, бавно отстранете лепкавата материя от косата на мъника ви. Другият вариант е да пробвате със зехтин, който да ''подхлъзне'' пътя на дъвката към връхчетата на косата.

Бях в гората
Това може да се случи, особено ако синът или дъщеря ви са играли в парк или гора, където е пълно с лепкава смола по кората на дърветата. И ако случайно тази гъста течност незнайно как се озове върху детската глава не губете време, а отново третирайте зоната със зехтин или бебешко олио, които ще спомогнат за по-лесното издърпване на смолата от косата. Но бъдете внимателни, за да не прекалите със силовото скубане.

Абсолютна мацаница
Ако вазелинът този път е полепнал по косата, нагрейте мястото с най-високата степен на сешоара, а после измийте добре главата с качествен шампоан.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти