За мекичко и гладко бебешко дупе

За мекичко и гладко бебешко дупе
Снимка: netinfo

Лилия Огнянова

Кожата на бебешкото дупе е най-нежната и уязвима част от тялото на децата. За да бъде гладка, мекичка и здрава обаче се изискват грижи.

Основният "враг" на гладкото бебешко дупе са пелените за еднократна употреба.

Да, те са много удобни и са спасение за всички родители, но винаги предизвикват дразнене, обриви, подсичания, а понякога и възпаления.

На всеки родител е добре известно, че трябва внимателно да следи дали пелената се е напълнила, и когато това стане, веднага да я смени.

Особена роля обаче играе и бебешката козметика. Тя се различава от останалите продукти по своите съставки и с това, че е създадена изцяло да се грижи и да помага на деликатната кожа. Не всички продукти са добри и биха понесли на вашето дете. Само защото е означен като подходящ или специално създаден за бебета, не означава, че това ще го направи по-успешен.

Универсална рецепта какво да ползвате няма, но задължителни са пудрата, кремовете против подсичане и подходящи мокри кърпи. Хубаво е от последните да купувате възможно най-голямата разфасовка, защото свършват бързо, а често има нужда от тях.

Особено важни са и пелените за еднократна употреба, които избирате. Водещи на пазара са "Памперс" и има защо. Все пак състоянието на бебешкото дупе най-добре ще ви ориентира в качеството на избраната марка. Същото важи и за козметиката. Продуктът, които сте купили може да е много скъп и широко рекламиран, но на вашето дете да не се отразява по желания начин.

Експериментирате с различни марки и се консултирате с педиатъра ви или с другите майки около вас.

Рецептите от тефтера на баба за домашно приготвени отвари и мазила също може да се окажат добри, но дали ще имате време да се занимавате с търсене на продукти и приготвяне на помада или разтвор?

Има няколко марки, които предлагат едни от най-добрите бебешки продукти и това са "Джонсън бейби", "Себамед", "Нивея", "Хип" и защитния крем на "Пенатен". Новата серия олекотени кремове на "Здраве" също са подходящи. Все пак най-сигурният начин да прецените коя е подходящата марка за вашия бебок е като следите резултатите по самата му кожа. Не се доверявате прекалено много на различни реклами, всичко е строго индивидуално.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти