За детегледачките с любов

За детегледачките с любов
Снимка: Thinkstock

Какво ли би било, ако имаше онлайн платформа за наемане на детегледачки, която да свързва активни родители с подбрани, доверени детегледачи (и жени, и мъже), които са минали през специална безплатна академия, за да получат необходимата подготовка от специалисти за професионална грижа за деца?

А след всеки ангажимент семейството да споделя своето мнение за получената услуга, като това ще помогне на бъдещите ползватели на платформата да взимат решение кого да наемат? 

Отделно всеки детегледач да е с видим на платформата календар, за да могат родителите бързо да намерят свободен помощник в конкретни часове?

Е, това всъщност не е мечта за родителите, това е реалност и тя се ражда като идея на семейство Баклаян, млада двойка, живееща в София, която иска да се създаде място, в което родителят да има възможността да взима бързи, информирани решения на кого да разчита, когато има нужда от помощ в отглеждането на детето си.

Ето какво сподели Даниела Баклаян, която стои зад проекта GoodKnight, специално за Edna.bg:

- В чужбина има ли практика за наемане почасово на детегледачки?

Да, почти навсякъде. Практика е в Европа и особено в Америка, там има традиции и навици за наемане на детегледачи почасово. Съвременната майка разбира необходимостта от това да обръща внимание освен на семейството си и на себе си като жена. От друга страна възможността за почасова помощ при грижите за децата и дава и спокойствие, че ако изникнат непредвидени ситуации като например болно дете и работа до по-късно, ще има човек, на когото да се довери и да я отмени за няколко часа.

- В кои страни това е най-разпространено?

Може би в САЩ има най-много възможности за наемане на почасова помощ. Това се обуславя от няколко фактора - много по-кратко майчинство, по-големи разстояния, невъзможност за разчитане на роднини за помощ, желание да имаш на разположение човек, който познава детето ти и се съобразява с твоя график, ценности и правила.

- Кои са особеностите на платформата?

Платформата GoodKnight е замислена да бъде в помощ на модерната, работеща майка, която има необходимост от подкрепа в отглеждането на децата си, за да може по най- добрия начин да се справя с всички предизвикателства на родителството. Това, което екипът, стоящ зад технологията и функционалността на платформата, прави е да използва възможностите на съвременните технологии.

Тоест да намери общи приятели между детегледачите и родителите, да даде достъп до актуален работен график, за да знаеш в точния момент, в който имаш нужда от помощ, кой е на разположение. Така няма да се налага да се свързваш с хора, които нямат възможност да отговорят на запитването ти, на какво разстояние е детегледачът от дома на родителя и не на последно място да прочетеш мнения на други родители, които са използвали услугите на детегледачите от платформата и какво казват за работата си с тях.

Всички тези функционалности дават възможност на потребителите да вземат едно по-информирано решение на кого да се доверят. Всички детегледачи преминават и специално разработен за тях процес на подбор и обучение, в който професионалисти като психолози, педагози, педиатри и актьори споделят знанията си и под формата на игри и коментиране на различни казуси проверяват възможностите на желаещите да работя с деца.

А ето какво сподели за Edna.bg и Анна Манукян, една от детегледачките в платформата:

Винаги съм искала да работя с деца. Когато дойдох в София, получих тази възможност, благодарение на платформата. Считам идеята на платформата за креативна и служеща в помощ на родителите. Много удобно решение в забързаното ежедневие.

Работата с децата ме зарежда много. Слушам децата как разказват за своите трепети и желания и се усмихвам. Неусетно и аз ставам част от техния свят и свикваме един с друг.

Радвам се, че успявам да съчетая това да бъда студент и едновременно с университета ми да имам възможността да работя нещо, което харесвам.

Харесвам платформата, защото ми предлага голяма гъвкавост в нареждането на графика. Това е огромно удобство за мен.

Имам свободата да преценя как да разпределя времето си между всички задачи, свързани с университета и работата ми и да успея да ги свърша успешно.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти