Симптомите на аутизъм могат да изчезнат

Симптомите на аутизъм могат да изчезнат
Снимка: Thinkstock

Симптомите на аутизма при някои от децата диагностицирани като малки, изчезват с възрастта.

Това съобщиха учени от САЩ, цитирани от БГНЕС.

"Въпреки че аутизмът обикновено трае цял живот, това откритие ни кара да мислим, че синдромът може да има твърде различна еволюция", казва д-р Томас Инсел, директор на Американския институт за психично здраве, който финансира изследването.

Проучването е проведено от д-р Дебора Файн от Университета на Кънектикът с 34 участници между 18 и 21 годишна възраст, диагностицирани с аутизъм в началото на живота си и които с израстването си живеят съвсем нормално.

Тези млади хора не са имали вече проблемите с речта, комуникацията, разпознаването на лица или със социализацията, които характеризират аутизма.

Изследването е публикувано в списание "Child Psychology and Psychiatry".

То се е насочило към това дали първата диагноза аутизъм е съвсем точна и дали тези млади хора наистина са извървели пътя към "нормалността".

"Отговорът е положителен и в двата случая", отбеляза д-р Инсел.

Резултатите от това проучване ни карат да мислим, че проблемите на социализацията на тези деца са били по-леки, но пък са имали проблеми, като трудна комуникация и повтарящи се движения, както при другите аутисти.

За психологическата оценка на 34-мата обект на изследването, изследователите са използвали когнитивни тестове и стандартни наблюдения и въпросници за техните родители.

За да влязат в изследването, изискването е било те да учат в нормалните училищни класове или в университета и да не получават специално внимание като аутисти.

Това проучване не е в състояние да определи съотношението на децата, диагностицирани с аутизъм, които в крайна сметка не показват симптомите.

"Всички деца с аутизъм са в състояние да напредват с интензивна терапия, но при сегашното състояние на нашите познания повечето не успяват да облекчат симптомите", отбелязва д-р Файн, която се надява, че по-нататъшното изследване ще помогне за по-добро разбиране на тези механизми. 

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти