Силата на традициите срещу компютърните анимации

Милица Гладнишка
Снимка: Sophia Valkova Studio

„Приказки с оркестър" не е концерт или опера, не е театър, нито 2D или 3D анимационно филмче, а вълнуващо преживяване.

Именно фаворизирането на така популярните вече „няколко D” формати и запълването на съзнанието на децата с всякакви „чуждоземни“ герои и героини, извиращи от малкия и големия екран, провокира група млади български продуценти да създадат „Приказки с оркестър“.

Спектакълът е специално разработен от екип детски психолози, педагози, музиканти, театроведи, сценаристи и актьори и цели да развива индивидуалното възприятие и въображението на децата от най-ранна възраст.

Иновативно, впечатляващо, образователно и по детски вълнуващо и вълшебно...
Представлението е създадено за деца от 3 до 11 годишна възраст по сюжета на българската народна приказка “Тримата братя и златната ябълка“. В него децата имат възможност да се запознаят с три изкуства – музика, театър и рисуване.

Историята се разказва от двама актьори, голям оркестър от класически и фолклорни инструменти, диригент, както и художници, които сътворяват приказката чрез картини.

Музикално-приказно приключение...
Целта на сюжета е да въздейства едновременно на детските сетива и възприятия чрез картина, звук и гласове. Проектът позволява в една по-непринудена, изключително забавна и достъпна форма да запознае децата с видовете музикални инструменти и тяхното звучене, да събуди интереса им към различните изкуства – музика, рисуване, театър и да покаже как те променят обикновеното и го правят по-красиво, вълнуващо, вълшебно...

Имало едно време…
Позната на детската и тийнейджърска аудитория от редица анимационни филми, лъчезарната певица и актриса Милица Гладнишка ще бъде един от гласовете в музикалния спектакъл „Приказки с оркестър“. На сцената заедно с чаровната ТВ водеща историята ще разказва и Иван Велчев – актьорът, озвучавал Бен Тен, Въртоглав (Как да си дресираш дракон), Дъсти (Самолети), Бъгс Бъни в “Шантави Рисунки” и много други.

За работата си по проекта Иван споделя:

Мисля, че съвременните деца имат да откриват още много светове, освен тези от компютърните игри. Много се радвам, че ще съм част от този интересен проект, защото нашият фолклор, нашите народни приказки и култура са изключително богати и винаги има какво да научиш и вземеш от тях.

Интервю с талантливата и забавна Милица Гладнишка можете да прочетете ТУК!

Заповядайте на 26 октомври от 11:00 часа в зала „България", където най-интересна за децата ще бъде играта с въображението. Билети може да намерите в мрежата на ticketpro и в мрежата на eventim.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти