Създадено за eMAG

Предимства на бебешкия стол за хранене

Предимства на бебешкия стол за хранене
Снимка: iStock/ Getty images/ Freepik

Време е детето Ви да се научи да се храни само. Или поне да се опитва, оставяйки след себе си симпатичен хаос. Макар и все още малък и неопитен, вашият малчуган вероятно вече изпитва желание да се храни самостоятелно.Тук на помощ идват бебешките столове за хранене.

Защо столче за хранене

Защото Всяко дете трябва да тръгне по пътя на самостоятелността в точния момент. Защото Столчетата за хранене са една от първите стъпки в изграждането на неговата увереност. Те са начин то да учи, да опитва и да се забавлява редом с всички останали на масата.
 

Ето и част от най-важните неща, които трябва да вземете предвид при избора на бебешки стол за хранене:

Материали за изработка

На пазара са достъпни редица модели, изработени от различни материали. Най-често това са пластмаса, метал и дърво. Всеки тип предлага различна степен на издръжливост и изисквания за поддръжка.

Снимка: iStock/ Getty images/ Freepik

Дървото е естествен материал и придава усещане за натуралност и класическа визия на столчето за хранене.

Пластмасата е удобен и лесен за поддръжка, като Пластмасовите елементите често биват създавани в различни ергономични форми, които да поддържат правилната стойка на детето.

Металът е също често използван, особено за онези части на столчето, при които е важна издръжливостта.

Облегалката на детския стол за хранене

От нея зависи правилната стойка на детето, а тя е от изключително голямо значение. Става въпрос не само за комфорта, но и за здравето на детето, което ще прекарва доста време в своето столче за хранене. С правилната облегалка гърбът, вратът, раменете и тяло като цяло ще бъдат защитени от изкривяване.

Снимка: iStock/ Getty images/ Freepik

Функции на безопасност

Независимо от бранда, модела и цената на столчето за хранене, важно е то да е безопасно конструирано. Обезопасителните каишки, стабилната конструкция, липсата на остри елементи, правилният избор на материали за изработка, нежни към кожата на детето, са най-важните изисквания при този артикул. Каишките трябва да бъдат широки и лесно регулируеми, за да се предпази детето от изплъзване.

Всички знаем, че децата раста бързо. Ето защо е нужно да помислите за модел, при който височината и другите параметри да са регулируеми. Така столчета ще бъде използваемо и полезно по-дълго време.

Поддръжка и почистване

В повечето случаи производителите на детски столчета за хранене са се погрижили за това, като са вложили в направата лесно и бързо почистващи се материали. Столчета за хранене с твърде много възглавнички и текстилни части трудно се поддържат чисти и вероятно ще трябва да се изперат след храненето на малчугана.

Възможност за сгъване

Изключително важен момент, тъй като столчето няма да бъде нужно постоянно, особено ако жилището Ви не е голямо и имате нужда от пространство. Някои модели столчета за хранене могат да бъдат сгъвани или частично разглобявани. Така не само ще намерите по-лесно подходящо място за тяхното съхранение, но и ще можете да ги пренасяте със себе си дори и когато пътувате.

Независимо от личните предпочитания за дизайн, на първо място при столчетата за хранене на деца със сигурност стои безопасността. Ценовият диапазон на пазара е доста голям, което прави избора едновременно и лесен, и не съвсем. Ето защо е добре да проучите добре какво би било най-удобното за вас и вашето дете.  

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти