По-усмихнати родители - по-щастливи деца

По-усмихнати родители - по-щастливи деца
Снимка: netinfo

Всеки, който има деца, знае, че да си родител не е лесно. Времето, което преди сте отделяли само за себе си, сега е в пъти по-малко, имате много повече отговорности и задачи, а понякога сте убедени, че 24 часа, седем дена в седмицата не са достатъчни.

Лесно е, залисани в ежедневните задачи, да забравим, че трябва да отделяме повече време на децата си, да си играем с тях, да се смеем по-често и да се насладим на това, че сме родители.

Ето няколко съвета как да бъдем по-щастливи и да внесем повече радост в дома си.

Усмихвайте се по-често
Доказано е, че смехът е чудесна терапия не само срещу стреса, но и срещу различни болести. Освен това ще ви накара да се чувствате по-добре и най-важното – смехът е заразен! Когато вие се усмихвате, вашите деца ще последват примера ви.

Движете се
Не е задължително да ходите на фитнес или йога, за да се каже, че се движите. Пуснете музика и танцувайте, даже включете и децата си в танците. Това ще ви накара със сигурност да се почувствате по-добре, а и ще прекарате повече време заедно с малчуганите. Децата бързо възприемат всякакви идеи за движение, така че няма да ви е трудно да ги убедите да се включат в танците.

Игнорирайте шума
Понякога именно шумът пречи най-много на родители и ги изнервя до неподозирани степени. Не позволявайте на страничния шум да заглуши вътрешния ви глас. И помнете – няма как децата да не вдигат врява. Замислете се вие какви сте били като малки и как също сте изнервяли родителите си.

Обърнете повече внимание на малчуганите
Признайте си - понякога имате толкова задачи, че изобщо не слушате какво говори малкото същество до вас. Разбира се, никой, който има деца, не може да ви упрекне за това, но все пак, постарайте се да се вслушвате повече в думите на децата, да ги питате какво се е случило през деня им, какво ги е впечатлило и какво искат да споделят с вас. Не пропускайте годините, докато децата ви са още малки. Именно тогава може да ги научите, че вие сте най-близкият им човек, с когото могат да споделят всичко.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти