Отговорност, сериозност и немска точност в създаването на пелени

Отговорност, сериозност и немска точност в създаването на пелени
Снимка: Pampers

Лилия Огнянова

Колкото и деликатна тема да е, трябва да се отбележи, че дамските превръзки и детските пелени са част от нещата, заради които сме благодарни, че живеем в тези модерни времена. Едва ли има жена или родител, които да не настръхнат, като си представят живота без тях.

Истината обаче е, че зад създаването на дамските превръзки и пелените стоят невероятни усилия, безброи часове на проучвани и тестове и най-вече – процесите по усъвършенстване на тези продукти продължават.

Може би не знаете, но в Европа и по-точно в Швалбах, Германия, се намира един от най-големите изследователски центрове за производството на пелени и дамски превръзки – този на Procter&Gamble.

Интересно е да се обърне внимание и върху това, че самата марка детски пелени „Pampers“ се е превърнала в синоним на пелени за еднократна употреба.

Историята започва преди 59 години, когато на Виктор Милс му се ражда внук. Тогава загриженият дядо се замисля, че нито е добре за здравето на бебето, нито за нервите на родителите начинът, по който се повиват децата и самите пелени като цяло. Милс решава, че трябва да има и по-интелигентен метод.

Той използва базата на Procter&Gamble, компанията, в която успешно работи, за да създаде първата пелена за еднократна употреба. Това се превръща в истинска революция. От тогава до наши дни детските пелени са изминали невероятно дълъг път, белязан от редица изменения с една единствена цел – да бъдат колкото се може по-добри за своите малки ползватели.

Днес от компанията могат да се похвалят, че техният изследователски център е създал едни от най-бързо попиващите детски пелени, които оставят бебешкото дупе сухо и предпазват кожата от подсичане.

Самият център в китното малко градче Швалбах функционира от 2000 г. насам. В него работят над 350 човека от различни националности, като 50% от тях са дами.

Всички приемат работата си по създаването на възможно най-качествените детски пелени за еднократна употреба по-сериозно дори и от създаването на космическа совалка.

Може би ще е интересно и полезно да се каже, че всяка една пелена преди да бъде финално опакована, бива „преглеждана“ от компютър. След това получава уникален код (намиращ се на предната страна на пелената, там, където се залепват „ушичките“ на пелената).

Така че, ако имате проблем, можете да подадете сигнал към фирмата производител, като посочите този код, който е уникален за всеки един пакет. Съответно се проверява в архива в компютъра какво точно може да се е объркало с тези пелени.

В изследователския център в Швалбах се провеждат редица тестове (никога не върху животни) с новите продукти на компанията, за да се потвърди надеждността им.

Родителите взимат от новите продукти, за да ги ползват децата им и след това дават подробна обратна връзка кое е добре и кое може да се промени.

Новата съставка на Pampers dry попива в пъти по-бързо, без да оставя мокра следа, а самата пелена е направена по-малка, по-лека и по-удобна за детето.

Разбира се, родителите са тези, които най-правилно могат да преценят какво е добре за децата им. При избора си те трябва да бъдат водени не от реклами или чужди препоръки, а от наблюдения върху собственото си дете и неговата реакция на различните продукти.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти