Отбелязваме Световния ден на недоносените деца

Отбелязваме Световния ден на недоносените деца
Снимка: Thinkstock

На днешния 17 ноември се отбелязва Световният ден на недоносените деца с представяне на първия наръчник и онлайн платформа „Всичко за недоносените бебета”.

Световният ден се чества ежегодно в повече от 60 страни от цял свят, като в България се провежда 4-то поредно честване.

Въпреки широката обществена подкрепа към каузата на недоносените деца в България, много родители продължават да се сблъскват с предизвикателствата на преждевременното раждане, без да имат достъп до необходимата им информация.

От 11.00 часа в НДК в София Фондация „Нашите недоносени деца“ ще даде пресконференция за отбелязване на Световния ден на недоносените деца и представяне на първия в България цялостен наръчник за родители на недоносени деца „Всичко за недоносените бебета”, и първата по рода си в Европа комплексна онлайн платформа за бърз и лесен достъп до информация за преждевременното раждане.

В официалното представяне на резултата от дългогодишните усилия на множество специалисти и доброволци ще вземат участие: представители на Фондация „Нашите недоносени деца”, водещи неонатолози, сред които д-р Таня Праматарова, началник на Отделението по неонатология в МБАЛ „Д-р Иван Селимински” – гр. Сливен, Елена Кръстева, психолог и консултант по кърмене към Национална асоциация „Подкрепа за кърмене”. 

Прочетете още:

Извънматочната бременност

Токофобията

Йога за бременни

Стрес и бременност

"Бременният" татко

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти