Отбелязваме Деня на бащата

Образцов баща
Снимка: Getty/Guliver

Днес (16 юни) е Международният ден на бащата, който се отбелязва всяка трета неделя на юни с цел да се изрази любовта към всички мъже, които се грижат за децата си. Засвидетелства се уважение и към дядовци, чичовци, наставници и други роднини от мъжки пол.

Инициативата у нас се организира от Асоциация "Родители", Фондация "Приложни изследвания и комуникации", Фондация "Бащи за отговорно родителство", Асоциация "Детство с тати", Асоциация за детско развитие "Член 24" и Асоциация на родители на деца с епилепсия (АРДЕ) с подкрепата на Столична община и Община Варна, дирекция "Превенции".

В София празникът ще се проведе в Борисовата градина (в пространството около детската площадка със слона в началото на алеята, водеща към Езерото с лилиите) от 10,00 до 17,00 часа, където деца и родители ще се състезават и забавляват заедно в теглене на въже, носене на конче, състезания с топка, танци, надуване на балони, рисуване и изработване на глинени празнични послания за татковците.

Бащи и деца ще имат възможност да си направят снимки като супергероите на Националния център за безопасен Интернет - Флашко и неговото дете. Целта е да си припомнят колко важен е таткото както в реалния, така и във виртуалния свят на детето. На 15 юни Ден на бащата организира и Националният военноисторически музей, където се събраха над 5000 посетители.

Със съдействието на Община Варна, дирекция "Превенции", в морската столица празникът ще се отбележи от 15,00 до 18,00 часа в Морската градина (на алеята над Летния театър до "Шадравана с жабките").

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти