Създадено за La Roche - Posay

Новото поколение татковци – сърдечни, истински, добри

d
Снимка: La Roche Posay

Животът в наши дни е много по-различен от онова, което е било едва преди 30 години. И далеч не говорим само за технологиите, интернет и виртуалния живот.

Промениха се и вечните роли на майката и бащата, като това всъщност е една от промените, за които можем само да сме благодарни.

Бащите от старото поколение бяха възпитавани „като войници“. Самите те, лишени от сърдечност и топлота, израстваха със схващането, че „дете се целува само докато спи“ и какви ли още не строги, студени и ограничаващи поучения.

Нашите бащи носеха маската на строгостта, защото така бяха научени. Треперехме пред тях, защото уважението значеше точно това – страх. Много от нас така и не успяха да изградят здравословна комуникация с бащите си, различна от „не съм доволен от теб, трябва още“.

Колко по-различни са днешните татковци, нали? Само една разходка в парка може да даде много ясна и красива картина за съвременното бащинство.

Първо, бащите СА там. Те присъстват в живота на децата си активно, не само като доставчик на храна и дом, а и като партньори в игрите, учители по каране на колело и изобщо – като пълнокръвни родители, каквито трябва да бъдат.

a
Снимка: La Roche Posay

На второ място, и това могат да го потвърдят повечето съвременни майки, татковците са до бебетата (и майките им) още от първия ден след раждането им.

Татковците се оказа, че крият неподозирани сили – могат да успокояват детето при наличие на колики само с топлината на бащината прегръдка, могат да гушкат и люшкат толкова часа, колкото е нужно, за да заспи бебето, и могат да се справят дори с най-деликатните ситуации като раздразнената бебешка кожа.

Те добре знаят, че за атопичната кожа, която причинява много сърбеж, дискомфорт и плач се ползва Lipikar на La Roche-Posay. Тази серия продукти е разработена специално да облекчава раздразнената от сухота бебешка кожа, да подобрява състоянието на кожа, която е склонна към атопия, и да защитава крехкия микробиом, точно както татковците пазят децата си.

d
Снимка: La Roche Posay

По време на къпане, още от първите бебешки дни, е добре да се използва специализиран измиващ продукт, а веднага след банята – адаптиран емолиент, който да защитава кожата от сухота. И да, това съвременните татковци го знаят добре.

Знаят и че големият бял флакон със синьо квадратче на Lipikar е истинско спасение в нощите, когато сърбежът е толкова силен, че детето се чеше дори и на сън. Само няколко капки от балсама Lipikar AP+M облекчава кожата и сънят е възстановен.

Малко по-големите деца пък с удоволствие ползват и сами „стик против сърбеж“ на Lipikar, който съдържа същите полезни съставки като балсама, но в по-компактна и по-удобна за носене навсякъде форма.

Изобщо татковците и Lipikar са супер комбинация, когато става дума за защита. Е, бащите имат едно предимство – могат да прегръщат мноооого, много силно своите любими деца.

d
Снимка: La Roche Posay

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти